dimarts, 24 de setembre del 2013

Tot seguint el riu Verdon

Feia temps que anar a descobrir el riu Verdon ens rondava pel cap. Sempre hi passàvem de llarg, camí dels Alps, i pensàvem que algun dia valdria la pena aturar-s'hi.

I tot té el seu moment. Amb un nen de 15 mesos, els cims dels Alps fan molta pujada i cal buscar alternatives. Per casualitat va caure a les nostres mans el llibre: "30 balades en famille le long du Verdon" de Catherine i Dominique Suchet. Va ser la font d'inspiració del nostre viatge.

Vam decidir seguir el riu Verdon des del seu naixement a la Tête de la Sestrière, a 2500m d'alçada, dins del Parc National del Mercantour, fins al llac de Ste. Croix, al curs mitjà del riu. Preteníem així copsar la bellesa dels indrets per on el riu s'obre pas, formant 30km de gorges. 

Vam dividir el nostre viatge en dues parts: el Haut-Verdon i el Moyen-Verdon.

Per explorar el Haut-Verdon, ens vam instal·lar al poble de Colmars-les-Alps. Des d'aquí vam pujar a la Tête de la Sestrière, la collada on es situen les fonts del Verdon. A més, vam fer excursions per la vall d'Allos, al Parc National du Mercantour, i vam pujar al Mont Pelat, que amb els seus 3050m, és el cim més alt de la vall.

El llac d'Allos des del cim del Mont Pelat

Per descobrir les gorges del Verdon, en el seu tram mitjà, ens vam instal·lar a Castellane. Aquest tram del riu és espectacular i la millor manera de copsar la seva bellesa és a través d'una travessa a peu: "El sender Martel", anomenat així en reconeixement a l'espeleòleg  Edouard Alfred Martel, que a començaments del segle XX, va donar a conèixer al món aquest indret.

Les Gorges del Verdon

En aquest blog trobareu la ressenya d'aquestes excursions i d'altres realitzades durant les dues setmanes que va durar la nostra estada a les Gorges del Verdon. Les excursions estan classificades a la zona Alps de Haute Provence.

Tingueu present que la zona és molt concorreguda per turistes, sobretot al voltant de Castellane. Moltes empreses ofereixen AquaRandos, passejos per la llera del riu, de dificultats diverses i per a gairebé totes les edats. El Point Sublime ofereix magnífiques vistes de les gorges, però cal arribar d'hora per poder aparcar. Tingueu-ho present i esperem que la informació us sigui útil si us decidiu a visitar les gorges.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada