dimecres, 31 de desembre de 2014

El castell de Milany


Zona: Osona

Bonic itinerari que transcorre per boscos frondosos fins arribar al turó on s’alcen les restes del castell de Milany. Les vistes des del castell són impressionants.


Temps: 2h 35’ Només anada
Distància: 8km Només anada
Desnivell acumulat: 579m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No

Mapes i guies: Puigsacalm - Bellmunt (1:25000) Ed. Alpina
Punt de partida: Vidrà


El castell de Milany des del coll de Milany
Iniciem l’itinerari a Vidrà (969m).

A l’alçada del roure de la Creu de l’Arç, prenem en direcció nord els senyals del GR 3 cap al Castell de Milany.  Seguim la pista que passa a tocar de la masia de Palou Xic, tot voltant-la per la dreta i ens seguim enfilant fins arribar al coll de Cristòfol (1327m, 1h 10’). Seguim la pista a l’esquerra un curt tram, aviat girem a la dreta tot seguint els senyals del GR. Aquest tram de l’itinerari resulta força perdedor, el sender es desdibuixa en molts trams i cal estar atents als senyals del GR. 

Enfilem la carena cap al Puig de l’Obiol, que deixem a la nostra dreta i davallem fins a  Plans del Coll. Creuem el filat i seguim els senyals a l’esquerra que es tornen a endinsar al bosc. En tot moment cal estar atents als senyals que ens condueixen fins al coll de Milany (1484m). Des d’aquí podem veure davant nostre el turó sobre el qual s’alcen les restes del castell. Ens hi dirigim i després d’una curta grimpada arribem al castell (1526m, 2h 35’).

La tornada la farem pel mateix camí.


Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de novembre de l’any 2014.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L’itinerari es troba senyalitzat amb senyals del GR 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada