diumenge, 4 de gener del 2015

La Vall d'Olzinelles

Zona: Parc Natural del Montnegre i el Corredor

Itinerari ideal per realitzar en família. Descobrirem aquest paratge del Montnegre, les seves rieres, masies i arbres monumentals.

Temps: 2h 55’ 
Distància: 10km
Desnivell acumulat: 200m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Montnegre - Corredor (1:25000) Ed. Alpina

Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Sant Esteve d'Olzinelles

Sant Esteve d'Olzinelles

Iniciem l’itinerari a la rectoria de Sant Esteve d'Olzinelles (255m). Per arribar-hi, des de Sant Celoni, cal seguir les indicacions cap a Olzinelles, per la BV-5112. Un cartell ens indica el desviament a la dreta cap a la rectoria, on s'arriba per una pista de terra (uns 200m). Hi ha un aparcament on estacionar el vehicle.

Baixem de nou a la carretera i la seguim a la dreta fins a trobar el primer senyal indicador  al cap de pocs metres. Davallem a l'esquerra per unes petites escales de fusta i poc després creuem a la riera i sortim a una pista que seguim a l'esquerra.
A la propera bifurcació (10min), seguim a la dreta i aviat arribem a les rodalies de Can Valls. Deixem a la dreta el desviament cap a la font de l'Aranyal i creuem a l'esquerra el pont de l'Aranyal, flanquejat per majestuosos plataners i un faig esplendorós.
Iniciem ara un ascens suau entre l'alzinar que ens condueix a la cruïlla dels Quatre Camins (30min).
Seguim recte el sender que ens condueix a una nova cruïlla. Ara tirem a l'esquerra i davallem fins al sot de la Remor (1h). Deixem a banda i banda algunes pistes de desembosc i arribem finalment als camps de la part baixa de la vall d'Olzinelles. Continuem a la dreta fins arribar a la casa de can Draper (1h 40min), que data de l'any 1860.
Des del roure de can Draper, ens tornem a endinsar a la vall, tot vorejant els conreus, i en uns cinc minuts arribem al desviament cap al pou de glaç de can Draper. Val la pena desviar-nos la cinquantena de metres que condueixen cap a la construcció.
Després de la visita continuem remuntant la vall, creuem la carretera i a l'altra banda seguim el camí a l'esquerra que marxa tot planejant paral·lel a la carretera.
Arribem a la font de la Pega, a tocar d'un pont a la carretera i trobem una nova cruïlla. De nou seguim el camí que marxa paral·lel a la carretera i que ja en pocs metres ens condueix de nou a la rectoria de Sant Esteva d'Olzinelles, tot passant a tocar de la font del Rector.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de desembre de l’any 2015 amb tres nens d'edats entre els 6 i els 10 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L’itinerari es troba senyalitzat amb senyals de sender local (SL), franges verdes i blanques.
  • Recomanem la visita a l'església de Sant Esteve d'Olzinelles que tot i que apareix documentada ja al s.X, el seu aspecte actual data entre els s.XVI i XVII.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada