dissabte, 1 d’agost del 2015

Via Verda des Gabes

Zona: Vallée de Luz / Gavarnie

Itinerari còmode i tranquil que circula per la vall des Gaves, a tocar dels Pirineus. Segueix el traçat d’una línia de ferrocarril que es va posar en funcionament l’any 1898 per unir les estacions termals de la zona. La línia va deixar de funcionar l’any 1949 i el ser recorregut rehabilitat és avui un circuit molt atractiu per fer a peu o en bicicleta.



Temps: 1h 30min
Distància: 18'9km
Desnivell acumulat: 15m
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: No
Punt de partida: Pierrefitte-Nestalas


Descripció:

Accés al punt de partida:

La Via Verda des Gabes s’inicia a l’antiga estació de tren de Pierrefitte-Nestalas, on trobarem un aparcament. Hi ha un panell informatiu de l’itinerari. Al llarg del recorregut trobarem panells informatius de les diferents poblacions per on circulem, i d’altres punts d’interès: esglésies, cims...

Itinerari:

L’itinerari segueix el traçat d’una antiga via fèrria. Es tracta d’un itinerari molt planer.


Partint de Pierrefitte, el primer tram (uns 3km), és en suau descens. Circularem en bona part del recorregut per la plana, paral·lels a la carretera D921. Després d’Argelès-Gazost, l’itinerari s’endinsa en el bosc tot seguint el riu. Remunta suaument i, més enllà del Pic de Jer, l’itinerari acaba bruscament en un carrer als afores de Lourdes, al costat de la carretera N21.



Per trobar un lloc on descansar haurem de recular un quilòmetre aproximadament, fins a trobar un parc al costat de la via verda.







Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2012 amb un grup de nens d'edats entre els 10 i els 5 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • El paviment del recorregut és excel·lent, sempre sobre asfalt i està prohibida la circulació de vehicles. Les cruïlles estan molt ben senyalitzades.
  • Per tornar al punt d’inici cal desfer la mateixa ruta o disposar d’un segon cotxe a Lourdes.
  • Trobareu una acurada descripció de la via al web de les Vies Verdes de França, AF3V: www.af3v.org



Suggeriments:
  • Si visiteu la zona amb nens, el Parc Animalier des Pyrénées, a Argelès-Gazost pot ser una bona opció.
  • Aquesta via verda es pot enllaçar amb l’itinerari que puja fins a Cauterets (10km). Aquest tram, pel fort desnivell sostingut, no es pot fer amb nens tan petits (450m de desnivell en 9km, només realitzable amb BTT).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada