dissabte, 1 d’agost del 2015

Llac de Gaube


Itinerari curt i molt accessible que ens condueix fins a aquest bonic llac en les aigües del qual s’hi reflecteix el massís del Vignemale.
Malgrat la gentada que puja al llac gràcies al telecadira des de Pont d’Espagne, el camí de pujada és molt agradable i la visió de la cara nord del massís del Vignemale val la pena.


Temps: 1h 20min
Distància: 3'8km
Desnivell acumulat: 240m
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: No
Punt de partida: Pont d'Espagne (parking du Puntas)

Descripció:

Accés al punt de partida:

Des de Cauterets seguim la carretera direcció a Pont d’Espagne fins arribar al pàrking du Puntas (7km). 

Itinerari:

Seguirem la pista asfaltada que surt davant el centre d’informació i tot seguit deixarem a la dreta el desviament cap al Pont d’Espagne.

La pista s’enfila i després d’un revolt a la dreta la deixem per prendre un sender a la nostra esquerra que s’enfila cap al llac de Gaube. El sender està senyalitzat amb les franges del GR-10.

Ens enfilem de manera sostinguda tot fent llaçades entremig del bosc. És un sender ample i ha estat arreglat per tal de facilitar la pujada.

Ben aviat haurem fet la major part del desnivell i el sender comença a planejar a mesura que ens apropem al llac.

Arribats al llac (1h, 230m de desnivell), deixem l’hostellerie del circ a l’esquerra i contornegem el llac per la riba oest, deixant a la dreta el camí que ve del telecadira.



A l’extrem oposat del llac trobarem algun indret on fer una remullada i un petit descans.
La tornada la farem pel mateix camí.



Observacions:

  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2012 amb un nen de 5 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • El pàrking du Puntas es troba dins del recinte de Pont d’Espagne (Grand Site de Midi-Pyrénées) i cal pagar 5,5€ per estacionar el vehicle. Hi trobarem un centre d’informació del parc i propostes d’excursions familiars per la zona.
  • La zona és molt concorreguda, però la majoria de la gent puja fins al llac amb el telecadira que des de Pont d’Espagne et deixa a només 15min del llac. Pot ser una opció per a la baixada però alerta amb el preu: 8,5€ cada adult.
  • Un servei de navettes circula regularment entre Cauterets i Pont d’Espagne (parking du Puntas). Caldrà informar-se dels horaris.
Suggeriments:

  • Des de Pont d’Espagne es pot agafar el telecadira de Gaube i caminar només 15min i sense pràcticament desnivell fins al llac de Gaube, això fa que a la zona s’hi aplegui molta gent.
  • Des del llac es pot pujar al refugi Oulettes de Gaube en 1h 30min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada