dissabte, 24 d’octubre de 2015

Ruta pels Canals d'Urgell

Zona: Garrigues

Còmode itinerari per la plana que ens permet observar com la canalització d'aigua ha canviat el paisatge de la comarca. 

Temps: 1h 30min
Distància: 17'0km
Desnivell acumulat: 80m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Garrigues (1:50000) ICC
Itinerari circular: 
Punt de partida: Juneda


Descripció:

Iniciarem l'itinerari al poble de Juneda, a tocar de la zona poliesportiva. Just al costat del canal trobarem un panell d'inici d'itinerari.


Comencem a pedalar seguint el canal auxiliar d'Urgell, en sentit contrari al de l'aigua. Aviat travessarem una zona esportiva al final de la qual trobarem un salt d'aigua, som a la Primera Màquina. Seguim pedalant per la mateixa riba i arribem a la Segona Màquina i després als Nou Salts, un seguit de petits salts que van salvant el tram amb més desnivell del recorregut.
Planejant arribarem al desviament de la font Vella. Girem a la dreta i davallem uns 200 metres per prendre un altre desviament a l'esquerra. Passat el cementiri de les Borges Blanques, creuem la carretera d'Arbeca i connectem amb el Canal d'Urgell. A partir d'ara caldrà seguir aquest canal durant tota la ruta. 


En entrar a les Borges Blanques, creuem la via del tren i més endavant la carretera nacional (per sota). Sempre seguint el canal, arribarem a la Bassa de Juneda, davant de la qual trobarem la casa del Canaler o del Tei. Aquí seguirem el camí de Juneda (a la dreta, rètol) i arribarem de nou al punt d'inici del recorregut.


Observacions:
  • Itinerari realitzat l'abril de l'any 2010, amb un nen de gairebé 3 anys a la cadireta.
  • L'itinerari és ideal per iniciar als més menuts en la bicicleta de muntanya, els camins són amples i còmodes i els desnivells petits, només caldrà anar amb compte en els encreuaments amb la carretera.
  • El temps indicat a la ressenya correspon a temps en moviment.
  • L'itinerari es pot realitzar en qualsevol època de l'any.
  • L'itinerari es troba totalment senyalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada