diumenge, 1 de març del 2015

Ascensió a La Mola

Zona: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

La Mola, amb els seus 1104m d'altitud, és el cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La seva proximitat a l'àrea metropolitana i el fàcil accés, fa que sigui una ruta molt freqüentada, tot i així té molt encant i ofereix unes vistes magnífiques. A l'ample cim trobarem el monestir de Sant Llorenç, un exemple de romànic llombard. Hi ha servei de bar i restaurant, així com una exposició permanent sobre la història del monestir.


Temps: 1h 25min Només anada
Distància: 3'84km Només anada
Mapes i guies: Sant Llorenç del munt (1:25000) Ed. Alpina
Desnivell acumulat: 426m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Matadepera - Aparcament de Can Robert


Descripció:

Accés al punt de partida:

Per accedir a l'aparcament de Can Robert, des de Terrassa, cal prendre la carretera BV-1221 a Matadepera i seguir direcció al coll d'Estenalles i Talamanca. Al km. 6 d'aquesta carretera, ja sortint de Matadepera, prendrem un desviament senyalitzat a la dreta cap a can Robert. Seguirem per l'avinguda de can Marcet fins arribar al carrer de Boixaderes, que seguirem amunt a la dreta. Cal estar atents per prendre una pista a l'esquerra (carrer de can Robert) fins a l'aparcament.
Cal estacionar el vehicle als aparcaments senyalitzats.

Itinerari:

Des de l'aparcament de Can Robert, seguim un sender senyalitzat cap a la Mola que desemboca en una ampla pista. Seguirem aquesta pista, ara tancada al trànsit de vehicles, sense dificultats fins a Can Pobla. En alguns trams podrem agafar dreceres per evitar revolts de la pista.
A Can Pobla seguim la pista que s'enfila per rodejar les cases per darrere. Passem una porta metàl·lica i trobem un senyal del parc que ens indica cap a la Mola. Pujarem per un corriol fins a una cruïlla. Continuem amunt a l'esquerra fins a enllaçar amb el camí dels Monjos. Seguim pujant a l'esquerra. El camí té alguns trams de pedra. L'ample cim de la Mola, amb el monestir, es fa present durant aquest tram i convida a les fotografies.
Arribem a la roca Colom, deixem l'hort dels monjos a la nostra esquerra, hi queden només algunes coves i el camí s'enfila amb algun tram d'escales de roca i fent alguna ziga-zaga. Després d'aquest darrer tram de forta pujada arribem a l'ampla esplanada que ens condueix fins al cim de la Mola.




El Moncau des de La Mola

















Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de desembre de l'any 2011 amb un grup de nens amb edats entre els 3 i els 10 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada