dilluns, 30 de març del 2015

Les cales del Montgrí: Cala Pedrosa i Cala Calella


Excursió que ens regala belles vistes vers les Illes Medes i els penya-segats del Montgrí. Descobrirem boniques i solitàries cales rocoses on gaudir del mar i les onades...

Cala Pedrosa


Temps: 3h 15min 
Distància: 7'42km 
Desnivell acumulat: 368m
Dificultat: Mitjana
Mapes i guies: Les Gavarres - el Montgrí - L'Ardenya (1:30000) Ed. Piolet
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: L'Estartit



Descripció:

Iniciem l'itinerari a la plaça de l'Església de l'Estartit.

Pugem pel carrer Pont Nou, girem a l'esquerra pel carrer de Barcelona i enfilem el primer carrer a la dreta, la Pujada Primavera, seguint els senyals cap a Cala Pedrosa i Cala Ferriol.

Passem davant el càmping l'Estartit. Aviat el carrer es converteix en un camí asfaltat que s'enfila fort entremig d'una pineda. Arribem a una primera zona d'aparcament de vehicles. Deixem a l'esquerra el sender cap a Rocamaura i tot seguit girem a la dreta seguint les indicacions cap a l'Escala. La pista s'enfila fort i en acabar la pujada hi ha una nova zona d'aparcament de vehicles (30min). Arribar fins aquí en cotxe és una bona opció si només volem anar a Cala Pedrosa o a Cala Ferriol.

La carretera segueix a l'esquerra cap a l'Escala. Nosaltres la creuem i seguim davant nostre el sender senyalitzat cap a la Cala Pedrosa. El sender pedregós davalla suaument entre el matollar. Arribem a una cruïlla (40min). Deixem a la dreta el camí cap a Cala Calella que seguirem després i ara seguim a   l'esquerra el camí que davalla fort per la torrentera fins arribar a Cala Pedrosa (1h). Es tracta d'una bonica i estreta cala oberta entre el rocam, que convida a la contemplació.

Remuntem de nou per la torrentera i, a la cruïlla abans esmentada (1h 30min), deixem a la dreta el sender per on hem vingut i seguim recte les indicacions cap a Cala Calella i l'Estartit. El sender planeja primer però aviat es converteix en un corriol senyalitzat amb fites que davalla fort per terreny descompost cap al Port del Falaguer (2h). Es tracta d'un indret impressionant i solitari obert entre els penya-segats.

Remuntem de nou per una torrentera fins al capdamunt dels espadats que anirem ressenguint guiats per les fites. Passem la Punta de les Salines i comencem una nova davallada per terreny també descompost cap a la Cala Calella. Abans d'arribar a la cala deixem un camí a l'esquerra que s'enfila una mica, nosaltres baixem pel camí més evident fins a la cala (2h 50min).

Cala Calella
Avancem entre el rocam per anar a buscar davant nostre el camí que s'enfila a l'altre costat de la cala rocosa. El camí ara més còmode passa pel mirador del Cap de la Barra i planeja fins arribar a les primeres cases del poble.
Davallem per unes escales tot reseguint el mur d'unes cases i seguim en forta baixada el carrer del Cap de la Barra fins al passeig marítim de l'Estartit (3h 15min).



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes d'abril de l'any 2012 amb un nen de gairebé cinc anys.
  • La dificultat mitjana donada a la ressenya es deu al fet d'anar amb un nen tant petit. Fins a cala Pedrosa no hi ha cap dificultat, però els descensos al Port del Falaguer i a cala Calella són molt drets i per terreny descompost, així mateix el fet de pujar i baixar diversos cops pot cansar a la mainada que no estigui acostumada a caminar.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba senyalitzat amb fites i amb les franges verdes i blanques de Sender Local.

Suggeriments:
  • Es pot allargar l'itinerari (si no anem amb nens) o bé fer-ne una variant anant fins a Cala Ferriol. En aquest cas, des de la Cala Pedrosa caldrà seguir un sender fitat que s'inicia a l'esquerra poc abans d'arribar a la cala (a uns 50m, entre el rocam).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada