diumenge, 8 de març del 2015

El Sot de la Palanca

Sot de la Palanca
Zona: Parc Natural del Montseny

Bonic i tranquil itinerari circular que ens descobreix bells racons al peu del Montseny.

Temps: 3h 50min
Distància: 13km
Desnivell acumulat: 650m
Dificultat: Baixa
Mapes i guies: El Montseny (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Punt d'informació d'Aiguafreda






Descripció:

Iniciem l'itinerari a l'Oficina d'informació turística d'Aiguafreda, situada en una placeta a l'extrem sud d'Aiguafreda.

Ens enfilem pel carrer a la dreta de l'oficina de turisme (marques GR-5), i seguim pel carrer Avençó. Avancem per aquest carrer que, passat Sant Salvador d'Avençó, esdevé una ampla pista de terra. Avancem amb la riera del Pujol a la nostra dreta i, després de vorejar el mur d'una casa, cal estar atents a un sender que s'enfila a la nostra dreta (no senyalitzat). El sender és de fet una drecera que ens permet evitar els revolts de la pista tot resseguint la carena. Prenent diverses dreceres acabarem desembocant a la pista poc abans del mas en runes de La Codina. Durant aquest tram de recorregut anirem trobant fites. Seguirem la pista a la dreta fins arribar a aquest mas.
Continuem per la pista un curt tram i, quan aquesta gira a l'esquerra, nosaltres seguirem recte per un camí menys fressat que aviat esdevé un sender. Passem sota el mas de la Figurera i, més endavant, prenem un sender que davalla a la dreta. Aviat la baixada es fa més forta fins arribar al sot de la palanca, un bonic i ombrívol indret on el torrent davalla engorjat, formant algun petit salt. Creuem el torrent i prenem el sender fitat que s'enfila fort a l'altre costat. Després d'una intensa pujada, el sender desemboca en una pista als peus de les restes del mas de Fondrats. 

Seguirem davallant a la dreta i, com en la pujada, caldrà estar atents a un parell de desviaments a la nostra esquerra que constitueixen dreceres que ens permetran evitar la pista durant pràcticament tota la baixada de tornada a Aiguafreda.





Observacions:

  • Excursió realitzada el mes de febrer de l'any 2013.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

La Codina
















Fondrats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada