dissabte, 7 de març del 2015

Tagamanent

Zona: Parc Natural del Montseny

Tagamanent des de la masia d'El Bellver
Temps: 4h 35min
Distància: 16'6km
Desnivell acumulat: 820m
Dificultat: Baixa
Mapes i guies: El Montseny (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Punt d'informació d'Aiguafreda





Descripció de l'itinerari:

Des del Centre d'informació d'Aiguafreda enfilem el carrer que puja a la seva dreta i que va a trobar la riera d'Avencó (senyals GR).
Creuem el pont sobre la riera i seguim a l'esquerra per la pista que avança paral·lela a la riera. Deixem a la dreta una zona de pícnic i poc més endavant passem davant el càmping d'Avencó. La pista es comença a enfilar i després d'un doble revolt prenem a l'esquerra un sender que s'enfila entre el bosc de pi i alzina (trobarem alguna marca groga i fites). El sender es va enfilant per anar a trobar la carena i anem guanyant vistes vers les muntanyes circumdants. 
El nostre sender desemboca a la pista, que seguim amunt i la tornem a abandonar per seguir de nou el sender.
Arribarem a un encreuament amb una pista antiga (coll de Saiol), seguim la que s'enfila recte amunt i va a trobar les feixes abandonades dels Fondrats. Remuntant les feixes arribarem a les runes del mas (1h 45min).
Seguim remuntant per darrere el mas les feixes i aviat trobem traces de sender que es transformen en un camí que ens condueix fins a la casa pairal d'El Bellit (a la nostra dreta), encara habitada (2h).
Avancem per la pista que passa davant la casa i davallem passant a tocar d'una bassa. A la nostra dreta, sota la casa, es troba una alzina monumental. Passada la bassa girem a l'esquerra per la pista i a uns 100m, la deixem per prendre un camí a la dreta (fites) que s'endinsa al bosc d'alzines i, sense perdre massa alçada, va planejant fins arribar al Pla del Parany, on a l'esquerra trobarem la pista per on enllacem amb el GR-5 (2h 40min).
Seguim ara l'ampla i còmoda pista i quan alvirem la masia L'Agustí (recentment reformada per la Diputació de Barcelona), girem a l'esquerra per un camí que ens condueix fins a la masia El Bellver (2h 35min), des de l'era de la qual podrem gaudir d'una bella vista vers el Tagamanent.
Ens dirigim a l'oest cap al collet de Sant Martí, als peus del Tagamanent, només ens queda un darrer esforç per enfilar-nos al cim (1056m, 2h 55min).
De nou al collet de Sant Martí seguirem les marques del GR-5 que ja no abandonarem fins arribar de nou a Aiguafreda.

Fondrats

El Bellit

Vista vers el Tagamanent

Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de març de l'any 2015.
  • La masia El Bellver, de la Diputació de Barcelona, és convertida actualment en restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada