dissabte, 6 de juny del 2015

De Cadaqués a Portlligat

Zona: Cap de Creus

Itinerari circular tot seguint el camí de ronda entre Cadaqués i Portlligat

Temps: 2h 30min
Distància: 7'3km
Desnivell acumulat: 165m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Cap de Creus. Parc Natural. Escala 1:25000. Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Cadaqués



Descripció:
Iniciem l'itinerari a la zona d'aparcaments a l'entrada del poble de Cadaqués.
Des de l'aparcament ens dirigim a la Platja Gran i comencem l'itinerari seguint la línia de la costa. Passem les platges d'es Poal i d'es Pianc i seguim cap a la platja de ses Oliveres. Tot seguit, baixem a la platja Ros i anem a buscar l'inici del camí de ronda que voreja el mur de pedra d'una casa. Des d'aquí, les vistes de Cadaqués i la badia són molt boniques.



Seguim la línia de la costa passant davant l'illa de s'Arenella i més enllà la platja Confitera. Després de sortir a una zona urbanitzada retrobem el camí de ronda a la dreta i anem a buscar la platja de Caials. 
Passat un centre de busseig girem a la dreta i novament a la dreta i fregant els murs de les cases prenem un corriol que, per la línia de la costa davant de l'illa de Portlligat, avança cap a la punta des Vailet. En acabar la línia de cases vem seguir el corriol que pujava a l'esquerra a buscar un carrer i que tot seguit ens va portar a una urbanització de recent creació. No vem veure un corriol que novament baixava a la dreta per anar a buscar la línia de costa i, per sota dels murs de pedra, assolir la punta des Vailet i arribar a la platja de Calders (d'això ens van informar més tard). És remarcable que no vem trobar en aquest punt cap indicador del camí de ronda.
Nosaltres vem anar a buscar la platja de Calders reculant novament fins al centre de busseig i baixant cap a una riera seca que ens va portar fins a la mateixa platja.

Des de la platja de Calders vem seguir el camí de ronda sense més dificultats fins a Portlligat. De Portlligat, davant mateix de la Casa-Museu Salvador Dalí, un carrer empedrat ens va portar fins a la carretera que vem seguir a l'esquerra, en pujada. Just davant del càmping Cadaqués, un carrer a l'esquerra ens portarà de nou en forta davallada cap al centre de Cadaqués.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'abril de l'any 2011 amb nens d'edats entre els 3 i els 6 anys.
  • El temps donat a la ressenya és temps en moviment i no inclou parades.
  • Durant l'itinerari gaudirem de les vistes de la costa i malauradament també ens lamentarem de les urbanitzacions els murs de les quals pràcticament ens barren el pas. Impossible no preguntar-se: on i a qui s'aplica la llei de costes???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada