dissabte, 6 de juny del 2015

La drecera de Fra Garí


Bonic itinerari que ens permetrà grimpar per un dels contraforts de la muntanya de Montserrat. Pels petits pot significar una aventura emocionant...

Temps: 1h 30min
Distància: 3'7km
Desnivell acumulat: 245m
Dificultat: Mitjana
Mapes i guies: Montserrat (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Collbató


Descripció:

Iniciem l'itinerari a la plaça de l'Església de Collbató.
Caminem pel carrer de Pau Bertran fins arribar al carrer de la Drecera, el qual seguim a la dreta en pujada  fins que acaba en un punt d'on surten tres camins. Seguim el camí del mig, deixant a la dreta un dipòsit d'aigua.

Ben aviat comencen els trams de pujada. Deixarem a l'esquerra els senyals de GR i seguirem a la dreta els senyals blancs i grocs que ens aniran marcant el camí durant tota la pujada.

Trobarem algun tram força dret on fins i tot s'han picat graonades a la pedra. En uns 30min (temps en moviment) arribarem al mirador de Fra Garí.

Ara el camí tira una mica a la dreta i torna a agafar la vertical del contrafort fins arribar al peu d'una roca on abandonem els senyals blancs i grocs i prenem a l'esquerra un estret sender que ens condueix fins al Camí Vell de Collbató al Monestir. Si seguíssim els senyals blancs i grocs recte amunt també aniríem a parar al Camí Vell, però una mica més amunt.

Camí Vell de Collbató al Monestir
Ja al Camí Vell, el seguim a l'esquerra. Es tracta d'un camí ample i còmode amb trams enllosats, que passa sota imponents agulles. Està senyalitzat amb marques grogues. Poc a poc anem davallant i passem a fregar de la cova de les Bagasses. Més avall deixem una pista amb un cadenat a l'esquerra i sortim a la pista de la Vinya Nova. Seguim la pista a l'esquerra fins entrar de nou a Collbató pel carrer de Pau Bertran.





Observacions:

  • Excursió realitzada el mes d'abril de l'any 2011, amb un nen de gairebé 4 anys i repetida l'any 2015 amb un grup de nens entre els 10 i els 7 anys. 
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades. Nosaltres vam estar unes tres hores.
  • L'itinerari es troba senyalitzat amb marques grogues i blanques durant el primer tram de pujada fins a trobar el Camí Vell de Collbató a Montserrat, i amb senyals grocs a partir d'aquí.
  • La dificultat donada a la ressenya es justifica pel fet d'anar amb un nen petit, de no ser així l'itinerari no presenta cap dificultat, tret de la forta pujada en alguns trams. Pels petits però, es tracta d'un inici emocionant a la grimpada, que podem adornar lligant-los a una corda en els trams més drets i convertint-los en petits escaladors.
  • No recomanem l'itinerari per nens menors de 4 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada