diumenge, 7 de juny del 2015

Volta a l'estany de banyoles

Zona: Pla de l'Estany

Agradable itinerari que ens permetrà descobrir bells punts d'interès al voltant de l'Estany. Excepte en un curt tram que cal pedalar per la carretera, l'itinerari transcorre sempre a pocs metres del llac, és planer i fàcil de pedalar, ideal per iniciar els menuts...


Temps: 50min 
Distància: 7'6km
Desnivell acumulat: 13m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Parc de la Draga

Descripció:

En ser un itinerari circular es pot iniciar en qualsevol punt. Nosaltres recomanem iniciar l'itinerari al costat del parc de la Draga, on hi ha una zona de píc-nic i es pot aparcar.

Iniciem l'itinerari en direcció al club de Natació Banyoles, en direcció sud. A prop trobem un dels pocs punts del llac on és permès el bany. Seguim el passeig i passem d'avant l'oficina de turisme de l'estany. Aquest tram de l'itinerari passa davant una zona de bars, pesqueres, restaurants... Poc a poc sortim d'aquesta zona més urbanitzada i arribem al paratge dels Desmais, anomenada així pels arbres que s'hi troben, aquí hi trobarem la font de la Filosa i la font del Ferro.

Poc més enllà, deixem a la nostra esquerra l'estanyol del Vilar, el més gran de tots els que hi ha al voltant de l'estany. Al seu costat hi ha la font del Vilar.

Seguim pedalant i aviat veiem davant nostre l'església romànica de Santa Maria de Porqueres (s. XII). S'hi pot accedir per un sender que puja a la nostra esquerra. A prop de l'església, un sender a la dreta ens porta fins a la font del Rector.

Santa Maria de Porqueres
La ruta ens porta ara cap a la carretera de circumval·lació del llac, per on haurem de circular durant un tram.

A la dreta ens podem desviar cap a la punta Freixenet, que ens ofereix una bona vista de l'estany. Seguim per la carretera i, poc després de creuar la riera Castellana, ens podem dirigir a la nostra esquerra (a l'altra banda de la carretera) cap a l'estanyol Nou i l'estanyol de Can Cisó (conegut per què de tant en tant agafa una coloració vermellosa). Tornant a la vora del llac, a la dreta, una plataforma de fusta ens porta al mirador de la Cuaranya.

Seguim la nostra volta i, a l'alçada de Can Morgat, abandonem ja la carretera per endinsar-nos per una pista al bosc de Can Morgat, un alzinar humit.

Un desviament a la dreta ens porta fins al mirador de la llacuna dels Amaradors.

Tornem a la pista i seguim pedalant per un bosc de ribera i entremig de canyissars, és un tram molt agradable que ens condueix de nou fins al parc de la Draga.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de desembre de l'any 2011, amb un nen de 4 anys i mig que ha pedalat tot l'itinerari.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari està totalment senyalitzat i correspon al nº1 dels proposats per l'oficina de turisme de Banyoles.
  • L'itinerari es pot realitzar tant a peu com amb bicicleta.

Suggeriments:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada