dimecres, 24 de juny del 2015

Volta pel pla de Martís

Zona: Pla de l'Estany

Situat a tocar de l'estany de Banyoles, el pla de Martís és un paratge tranquil per pedalar entre conreus i surgències d'aigua. La proximitat de l'alta Garrotxa i els cims pirinencs es fa palesa en dies clars, oferint magnífiques panoràmiques.



Temps: 1h 05min 
Distància: 11'8km
Desnivell acumulat: 53m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Casal de Martís o casa dels Enginyers


Descripció:

Accés al punt de partida:

Iniciem l'itinerari al casal de Martís o casa dels Enginyers. Per accedir-hi, des de Banyoles, ens situem al parc de la Draga i prenem la carretera GIP-5121 en direcció a Esponellà - Crespià - Figueres. Travessem Melianta i, després d'una llarga recta, en una corva a l'esquerra (a uns 6km des de Banyoles), prenem un desviament senyalitzat a l'esquerra cap a Martís de Baix. En poc més d'un quilòmetre, per una petita carretera asfaltada, arribem a la casa dels Enginyers, punt d'inici de diversos itineraris per la zona.

Itinerari: 

Des de la casa dels Enginyers reculem per la carretera per on hem vingut en lleugera pujada.

1.14km: Prenem un desviament a la dreta (SO). Seguim aquest camí asfaltat fins arribar als afores de Serinyà on, davant de can Bosquerós, girem a l'esquerra i seguim cap al centre de la població. No hi arribem però.

4.07km: La ruta es desvia a l'esquerra en lleugera pujada. Circulem pel costat d'una urbanització de Serinyà.

5.68km: Quan el carrer inicia una davallada cal estar atents i desviar-nos a l'esquerra per una ampla pista de terra. La pista s'endinsa en un bosc d'alzines.

6.23km: Sortim del bosc i tombem a l'esquerra en una bifurcació. Comencem a pedalar per una plana conreada. Deixem un mas a l'esquerra i arribem a una bifurcació, on no vam trobar cap senyalització, cal girar a la dreta.

7.41km: Som a tocar del pont que creua la carretera C-66. Nosaltres però no el creuem, sino que tombem a l'esquerra.

7.87km: Arribem al mas Can Traver Nou. Passats els estables arribem a un encreuament. Cap a la dreta podríem accedir a la platja d'Espolla. Nosaltres però, seguim a l'esquerra per una pista planera que va a trobar el rec d'Espolla i circula propera a aquest fins arribar al veïnat de Martís.



10.47km: A la dreta trobem una creu de terme i un antic pontet medieval que creuem per seguir per l'altre costat un sender més estret durant un curt tram, fins que desemboca a la carretera asfaltada per on hem accedit al punt d'inici.



10.66km: A la carretera asfaltada girem a l'esquerra i continuem fins a la casa dels Enginyers, punt final del nostre itinerari.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de desembre de l'any 2011, amb un nen de 4 anys i mig que ha pedalat tot el recorregut.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba força ben senyalitzat, excepte en alguna cruïlla. Correspon a l'itinerari nº9 dels proposats pel centre de BTT del Pla de l'Estany - Banyoles.


Suggeriments:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada