dissabte, 6 de juny del 2015

Dolmen de la Creu d'en Corbetella

Zona: Cap de Creus

Ruta circular per les rodalies de Roses, a la zona de la Muntanyeta, que ens permetrà descobrir el passat megalític de la zona. A destacar el dolmen de la Creu d'en Cobertella, un dels més importants de Catalunya.
Dolmen de la Creu d'en Corbatella

Temps: 1h 30min
Distància: 4'33km
Desnivell acumulat: 181m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Cap de Creus. Parc Natural. Escala 1:25000. Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Dolmen de la Creu d'en Corbatella

Descripció: 

Accés al punt de partida:

Iniciem la ruta a 1,3km de Roses, a la carretera de Cala Montjoi. Trobarem un cartell d'inici de ruta (itinerari 3) i un indicador al dolmen de la Creu d'en Cobertella. Hi ha un petit aparcament.

Itinerari:

Des de la carretera enfilarem el camí empedrat cap al proper dolmen de la Creu d'en Cobertella (8min).
Continuem pel camí que ara planeja entre murs de pedra i passem les restes d'una construcció coneguda com la Casa Cremada.



Deixem un desviament a la dreta (drecera al menhir de la Casa Cremada) i seguim recte les indicacions direcció a la Muntanyeta, tot gaudint de les vistes vers el golf de Roses i la plana de l'Empordà. El camí inicia un descens i creuem un barranc per tot seguit enfilar-nos a la dreta, tot resseguint els murs de les cases d'una urbanització, fins a la part superior de la carena. 
Si avancem cap a l'altre costat de la carena trobarem dos dòlmens més: el Llit de la Generala i el Cap de l'Home.


Tornem a la carena i avancem cap a llevant, direcció al puig d'en Marès. En una bifurcació, seguim el camí a l'esquerra, passem a tocar del Menhir de la Casa Cremada (a la dreta) i ens enfilem pel llom de la muntanya fins arribar a la carena.



Ara el camí gira a la dreta, planeja i arribem a un torrent. El camí es bifurca i girem a la dreta, en descens. Passem pel desviament a la cova-dolmen del rec de la Quarentena (a 2min del desviament) i seguim el descens fins arribar de nou al punt de partida de la ruta.




Observacions:

  • Itinerari realitzat el mes d'abril de l'any 2011 amb nens d'edats entre els 6 i els 3 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba senyalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada