dimecres, 24 de juny del 2015

Les Estunes

Zona: Pla de l'Estany

El paratge de les Estunes es troba dins de l'Espai d'Interès Natural de l'Estany de Banyoles. Es tracta d'un bosc d'alzines i roures amb grans blocs de travertí esquerdat per on ens podrem endinsar. Tot plegat té un aire místic i encantat, com de conte de fades, o de goges... Per completar l'excursió ens endinsarem a una zona d'aiguamolls i estanyols, els estanyols d'en Montalt.


Temps: 1h 20min 
Distància: 4'66km
Desnivell acumulat: 20m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Estanyol del Vilar



Descripció:

Iniciem l'itinerari a l'estanyol del Vilar, a l'extrem SO de l'estany de Banyoles.

Des de l'estany del Vilar seguim el passeig que dona la volta al llac en direcció a Banyoles. Just abans de l'Estadi Municipal de Futbol, girem a la dreta pel passeig Dalmau. Al final d'aquest passeig anem cap a la dreta i arribem a la Puda, un balneari actualment abandonat. La zona deu el seu nom a la font Pudosa, les aigües sulfuroses de la qual tenen propietats curatives.

Des de la Puda seguim l'itinerari senyalitzat cap a la zona d'aiguamolls i estanyols.

Per un camí flanquejat de canyes arribem a l'estanyol de la Cedra. Aquest estany deu el seu nom al color cendrós de les seves aigües, degut als sediments que hi ha al fons. 

Estany de la Cedra


Seguim la passera de fusta que ens condueix als estanyols d'en Montalt i a una zona de nidificació i reintroducció de cigonyes.



L'itinerari ens porta fins a la carretera, a la qual accedim superant una tanca per una porta metàl·lica. Seguim la carretera a l'esquerra fins a l'aparcament del paratge de les Estunes, on trobarem un plafó explicatiu de la zona. Ens endinsarem al bosc d'alzines i roures tot buscant les escletxes de la roca per algunes de les quals ens podrem esmunyir tot buscant les goges...


Tornem a l'aparcament i per arribar al punt d'inici podem seguir la carretera a l'esquerrra, direcció a Mieres i en arribar a la riera del Vilar girem a la dreta (senyalitzat) fins arribar de nou a l'estany, punt d'inici de l'itinerari.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de desembre de l'any 2011, amb un nen de quatre anys.
  • El temps indicat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
Suggeriments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada