dimecres, 1 d’abril del 2015

De l'estany del Cortalet a la Massona

Zona: Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Clàssic itinerari que ens endinsa al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, una zona humida que serveix de lloc de repòs i refugi a les aus migratòries entre el nord d'Europa i Àfrica. Durant el recorregut trobarem diferents aguaits i observatoris des dels quals podrem gaudir de la fauna de l'indret.


Temps: 2h 15min
Distància: 8'38km
Desnivell acumulat: 0m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Parcialment
Punt de partida: El Cortalet





Descripció:

Accés al punt d'inici:

Per la carretera GIV-6213 entre Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries, trobarem un desviament al Parc Natural dels Aiguamolls que ens condueix fins al Cortalet, centre d'informació del Parc Natural.

Itinerari:

L'itinerari és molt evident. S'inicia davant mateix del centre d'informació i es troba senyalitzat com l'itinerari de la Massona. Durant el recorregut, molt planer, anirem visitant els diferents aguaits i miradors.

A l'inici deixarem a l'esquerra l'estany del Cortalet i anirem seguint el rec Corredor. Ens trobarem amb els nius de cigonyes i les daines, més endavant, a l'alçada de l'observatori Pallejà, deixarem a la dreta un desviament cap a l'observatori Senillosa. Seguirem recte cap a la platja, passant per successius aguaits. 

Després d'un tram de passarel·la de fusta i de l'aguait Matà, el camí desemboca a la platja on trobem un mirador elevat de fusta (1h 10min).


Vista des de l'Observatori Senillosa

Tornem un tram pel matei camí i, a l'alçada de l'aguait Brel, prenem un sender a l'esquerra que, després de marxar un tram paral·lel a una carretera, es torna a endinsar en els aiguamolls i ens condueix fins a l'observatori Senillosa, un mirador imponent que aprofita les instal·lacions d'unes antigues sitges d'arròs i ens permet gaudir de belles panoràmiques de l'entorn.

Observatori Senillosa

Continuarem el sender fins a l'observatori Pallejà i girarem a l'esquerra desfent el camí d'anada de nou fins al Cortalet.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de maig de l'any 2014 amb nens d'edats entre els 9 i els 6 anys.
  • Al centre d'informació trobarem una breu exposició i informació d'itineraris.
  • L'aparcament durant tot el dia al Cortalet costa 5€ (tarifa maig 2014). Un cartell a l'entrada informa que els diners són destinats al manteniment de l'indret.
  • Molt important: no us deixeu els binocles. Si no en porteu sempre en podreu llogar uns al centre d'informació.
  • Cal respectar l'entorn i ser respectuosos a l'interior dels aguaits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada