dimecres, 1 d’abril del 2015

El Cap Norfeu


Itinerari que ens permet descobrir aquest braç de terra que s'endinsa al mar dins el Parc Natural del Cap de Creus. Avançarem per un terreny escolpit pel vent i les onades, la vegetació escasa contribuiex a l'encant de la zona.

Temps: 1h 40min
Distància: 4'8km
Desnivell acumulat: 173m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Cap de Creus. Parc Natural. Escala 1:25000. Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Cruïlla de Cala Canadell


Descripció:

Accés al punt de partida:

Des del port de Roses seguirem les indicacions cap a la Cala Montjoi. A partir d'aquesta seguirem durant 3km la pista de terra en bon estat que ens condueix fins a la cruïlla on parteix el sender que baixa a la Cala Canadell (senyalitzat). Aquest és el punt on s'inicia també el nostre itinerari (cartell d'inici d'itinerari del Parc Natural). Hi ha un reduït espai on aparcar el vehicle.

Itinerari:

Som en una cruïlla de camins: GR-92 en el seu tram entre Roses i Cadaqués, el sender que baixa a Cala Canadell i una pista amb barrera que es dirigeix a la Cova de les Ermites. Nosaltres seguirem el GR-92 direcció a Roses. El sender s'enfila entre mates de romaní i estepa blanca. Aviat abandonem el GR-92 que davalla a la dreta cap a Roses i seguim a l'esquerra el sender que s'enfila fort per anar a buscar un pas entre les dues roques que semblen una muralla d'accés a la Torre de Norfeu (20min).

Torre de Norfeu
De la Torre, de planta circular, només en queda la base. Va ser construïda a finals del segle XVI i formava part de la xarxa de fortificacions que defensaven la costa dels atacs pirates.

Després de gaudir de les vistes seguim el sender que surt de davant la torre i que ressegueix la carena fins arribar a l'extrem més oriental del Cap, sempre en direcció Est. En arribar a la punta, el sender gira al nord i aviat trobem un corriol a la dreta que ens situa en el mirador del Cap del Norfeu (50min).


Seguim avançant direcció nord fins arribar a una construcció de pedra seca, aquí s'inicia un sender que ens condueix fins a un altre mirador, La Trona (1h). Aquí la vista és magnífica vers la Badia de Jóncols.



Retornem de nou al sender principal que ja gira a l'oest per iniciar el retorn. Cap al final del recorregut passem davant la cova de les Ermites, utilizades antigament per ermitans. Aviat el sender es converteix en una pista que ens mena fins al punt de partida de l'itinerari.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de març de l'any 2013 amb un nen de cinc anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon  a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari coincideix en gran part amb un dels proposats pel Parc Natural del Cap de Creus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada