dimecres, 1 d’abril del 2015

Ermita de Sant Antoni

Zona: Ripollès

Tranquil·la ascensió a un mirador privilegiat de les valls de Camprodon

Temps: 1h 15min 
Distància: 3'85km 
Desnivell acumulat: 367m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Taga. Serra Cavallera. (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: No
Punt de partida: Ermita del Remei

Descripció:

Accés al punt de partida:

Per arribar al Remei amb vehicle cal agafar el trencall a la dreta cap al càmping Vall de Camprodon, a la C-38 entre Sant Pau de Segúries i Camprodon. Creuem el pont sobre el Ter i seguim a la dreta l'estreta pista cimentada que passa a tocar de la piscina i instal·lacions esportives del càmping i segueix paral·lela al riu fins que trobem a l'esquerra un trencall a El Remei (1km). Ara seguirem la pista de terra durant un curt tram fins a l'ermita (955m) on trobarem una esplanada on estacionar el vehicle (uns 2km des del trencall de la carretera C-38).

El Remei


Itinerari:

Just abans d'arribar a l'ermita trobem un tancat de vaques que travessarem i seguirem la pista que es va enfilant suaument. Als 20 minuts de marxa, en un revolt a la dreta de la pista (de recent obertura), cal seguir a l'esquerra una pista que poc a poc, a mesura que es va enfilant es converteix en un sender més estret que s'enfila pel bosc. Trobem algun senyal de pintura vermella aïllat.

El sender s'enfila més intensament just abans d'arribar al collet del Sivilla (1176m, 50'). Aquí trobem un pal indicador cap a Sant Antoni (a 1'3km des d'aquí). Seguim a l'esquerra el corriol que aviat s'enfila i va a trobar el bell pla de Bonaire (1286m, 1h 05').

Pla de Bonaire
Sobre el turó davant nostre s'alça l'ermita de Sant Antoni. Seguim la pista que puja de Camprodon a l'esquerra durant uns pocs metres i aviat agafem a la dreta el trencall que s'enfila fins a l'ermita (1361m, 1h 15').

Des de l'ermita gaudim d'una vista de 360º dominada pel massís del Canigó i el circ d'Ulldeter al Nord, la serra Cavallera a l'oest i el Comanegra i l'Alta Garrotxa a l'est. Gaudirem d'aquest bell entorn i tornarem pel mateix camí fins al Remei.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de juny de l'any 2014 amb dos nens de 9 i 7 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada