dimecres, 1 d’abril del 2015

De Platja de Castell a Cala Estreta


Itinerari que transcorre per l'Espai d'Interès Natural Castell - Cap Roig, un d'aquells pocs paratges idíl·lics que encara queden a la Costa Brava.

Cala Estreta
Temps: 1h 35min
Desnivell acumulat: 168m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Platja de Castell

Descripció:

Accés al punt de partida:

Per accedir a la Platja de Castell, des de Palamós prendrem la sortida 328 de l'autovia Palamós - Palafrugell, tot seguint les indicacions. Passat el càmping Benelux, iniciarem l'itinerari just en el punt on ens fan pagar l'estacionament a l'aparcament de la Platja de Castell. Si deixem el vehicle en aquest aparcament, haurem de recular uns 200m per la carretera per trobar l'inici de l'itinerari. Hi ha un plafó   d'informació de l'Espai d'Interès Natural Castell - Cap Roig.

Itinerari:

Seguirem la pista, que surt darrere el plafó informatiu i que transcorre en el seu inici entre alzines sureres. La pista s'enfila lleugerament, deixem a l'esquerra el desviament cap a Roques d'Ase i iniciem el descens per anar a trobar el camí de Ronda. Deixem a la dreta el desviament cap a Platja de Castell que després seguirem a la tornada i arribem al mirador de Cala Canyers. 

A partir d'aquí el sender resegueix el litoral i les vistes aèries són en tot moment magnífiques. Després de Cala Canyers, vindrà Cala Corbs i finalment el camí baixa fins a la sorra de Cala Estreta (35min), punt final de l'itinerari.

Des de Cala Estreta podem seguir caminant per la sorra i arribar a la Cala de Roca Bona i la Cala de Cap de Planes. El camí segueix fins a Cala el Crit i encara més fins a Cap Roig ..., però nosaltres ens quedarem aquí, gaudint d'un bany amb els nens.

La tornada la farem desfent el camí fins al mirador de Cala Canyers i després seguirem amunt fins trobar un desviament a l'esquerra (GR-92) cap al Poblat Ibèric i Platja de Castell. El camí s'enfila fort i ofereix bones vistes de la costa al nord. Després baixem fins al mirador de La Foradada, anomenada així pel forat a la roca provocat per l'erosió del xoc de l'aigua als penya-segats, el forat permet el pas d'una embarcació de poc calat a través seu. Una mica més endavant, a l'esquerra, arribem al Poblat Ibèric, que s'alça dominant la badia.

Platja de Castell des del Poblat Ibèric
Seguirem el sender fins arribar a Platja de Castell des d'on retornarem al punt d'inici (1h des de Cala Estreta).


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de juliol de l'any 2009 amb tres nens de quatre, dos i un any.
  • Cal portar aigua i anar ben calçat.
  • La pista d'accés a l'espai natural es troba tancada a la circulació de vehicles de l'1 de juny fins al 30 de septembre.
  • Si estacionem el vehicle a l'aparcament de Platja de Castell, pagarem 2€ (tarifa 2009).


Suggeriments: 
  • Arribant a Platja de Castell, podem donar un tomb pel Poblat Ibèric.
  • Al llarg del camí diversos senders ens permetran baixar a les diferents cales que trobem durant el recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada