diumenge, 12 d’abril del 2015

Excursió a l'ermita Virgen del Camino


Bonica i còmoda excursió que ens descobreix l'entrada al barranc de Mascún, des del mirador privilegiat de l'ermita Virgen del Camino.


Vistes des de l'ermita
Temps: 3h
Distància: 8'77km
Desnivell acumulat: 476m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Sierra de Guara II. Escala 1:40000. Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: El Puente de Pedruel




Accés al punt de partida: 

Per accedir al pont romànic de Pedruel, un quilòmetre abans de Rodellar, cal prendre a l'esquerra el camí que baixa al càmping el Puente. Poc després d'aquest càmping trobarem el pont.

Pont romànic de Pedruel
Itinerari:

Seguim la pista que s'inicia davant del càmping el Puente fins al pont. Sense creuar-lo, ens enfilem a la dreta (trobem fletxes blaves pintades sobre la roca). Després d'un tram de pujada, el camí gira a la dreta i davalla per anar a buscar el fons del barranc i avança paral·lel al riu, deixant aquest sempre a la nostra esquerra. 


Pont Las Cabras
Arribem al pont Las Cabras i, sense creuar-lo tampoc, seguim avançant pel mateix camí que portàvem i que aviat comença a enfilar-se cap al poble de Rodellar, que distingim damunt l'espadat. Abans d'arribar al poble el camí desemboca en un sender més ample que seguim a la dreta i entrem al poble de Rodellar (45min).

Creuem el poble i a la seva entrada (zona de restaurants), trobem un camí a l'esquerra senyalitzat cap a  Cheto. Prèviament em deixat també a l'esquerra el camí que davalla cap al barranc de Mascún, per on tornarem. 

Ens dirigim doncs a Cheto. El camí avança en lleugera pujada flanquejat per murs de pedra seca. Arribem al nucli de Cheto (1h) i seguim endavant fins a una cruïlla (1h 15min). Ara girem a l'esquerra i el sender inicia una lleugera davallada. A la nostra dreta, a l'altra banda del barranc veiem l'ermita sobre els espadats.



Ermita Virgen del Camino
Arribem a una nova cruïlla (1h 26min) on després hi tornarem. Ara girem a la dreta i davallem per creuar el barranc de la Virgen i enfilar-nos per l'altre costat fins a l'ermita (1h 40min). Val la pena la curta grimpada als blocs de roca darrera de l'ermita per tenir una vista sorprenent vers el barranc de Mascún. També hi trobem una taula de pícnic.

Vistes del barranc de Mascún

Retornem fins a la cruïlla anterior i ara seguim recte el camí cap a Rodellar, deixant a la dreta el sender que davalla cap al fons del barranc de Mascún i el dolmen de Losa Mora. 

Des de Rodellar (2h 20min) només ens queda desfer el mateix camí de l'anada fins al pont de Pedruel.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes d'abril de l'any 2015 amb tres nens d'edats entre els 7 i els 10 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es pot començar també a Rodellar, en aquest cas ens estalviem 1h 30min de caminar, però el tram entre el pont i el poble també és interessant. A prop del pont, hi ha una zona de bany, al riu Alcanadre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada