dimecres, 1 d’abril del 2015

Passejant pels Muntanyans


Els Muntanyans és una de les últimes platges verges que ens queden al litoral català. Malgrat la proximitat de la via del tren i la pressió de les urbanitzacions, l'itinerari ens permet gaudir de les dunes, les maresmes i la seva vegetació. L'indret forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural i cal caminar pels itineraris marcats, sovint amb passarel·les de fusta i respectar la senyalització. Entre tots hem de contribuir a la seva conservació!


Temps: 1h 10min
Distància: 3'87km
Desnivell acumulat: 0m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Can Bofill - Torredembarra

Descripció: 

Iniciem l'itinerari al Centre d'Informació Cal Freu, al Club Marítim de Torredembarra. També el podem iniciar a Cal Bofill, actual Centre d'Informació de l'indret.

Comencem a caminar direcció Barcelona, passem sota el pont de Clarà i arribem a un descampat on trobem un punt elevat d'observació des d'on gaudirem de la vista sobre l'estany del Sol i les dunes. Continuarem caminant paral·lels a la via del tren fins arribar al pont que separa els estanys del Sol i de Clarà.

Seguirem la passarel·la, entre les dunes, fins arribar a la platja on continuarem caminant direcció a Barcelona, ara vora el mar.

Arribarem a l'alçada d'uns pins coneguts com els pins de Creixell o Cal Valent, en aquest punt deixem la platja per seguir caminant entre les dunes fins a l'estany del Saler. Nosaltres el vem trobar completament sec, per la qual cosa no vem poder observar els ocells aquàtics que hi viuen, llàstima...

La tornada la farem caminant vora el mar fins al punt d'inici de l'itinerari.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de setembre de l'any 2009 amb un nen de dos anys i mig que va caminar una bona estona.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada