diumenge, 11 de gener del 2015

Ascensió al Matagalls


Còmode itinerari circular que ens condueix fins a aquest cim emblemàtic del massís del Montseny. Si hi anem a la tardor podrem, a més, gaudir dels colors de les frondoses fagedes en aquest vessant del massís.


Temps: 2h 56min
Distància: 10'5km
Desnivell acumulat: 614m
Dificultat: Baixa
Mapes i guies: El Montseny (1:40000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Coll de Bordoriol

Accés al punt de partida:

El coll de Bordoriol es troba a la carretera de Viladrau a Santa Fe, a 6km de Viladrau.

Itinerari:

Iniciem l'itinerari per la pista que surt de l'aparcament i s'enlaira en direcció SW, a tocar del punt d'informació.

L'ampla pista es va enfilant còmodament fins arribar al coll de Joan (11min), on hi ha un oratori i des d'on gaudirem d'una panoràmica vers el Matagalls. Poc més endavant, deixarem a la dreta un trencall vers la font de Llops, per on tornarem. Seguim la pista amunt i arribats al coll de Sabènia (35min) ens endinsem a la fageda. Més amunt deixem a la dreta el camí de la font de Mosquits i ens seguim enfilant fins arribar a tocar d'un clot enorme que haviat estat antigament un pou de neu (1h 10min). Aquí, a la nostra dreta, davalla un sender cap a la font de Mosquits, per on tornarem. Nosaltres ara seguim amunt tot trencant a la dreta cap a coll Pregon (1533m, 1h 15min).

Enfilem ara el tram final de la pujada. Girem a la dreta i ens endinsem a la fageda de nou, en un tram de pujada forta que ens mena fins la carena, on seguirem els darrers metres fins al cim (1h 37min, 1697m).

De tornada desfarem el camí fins arribar de nou al pou sota el coll Pregon (2h). Aquí ara prendrem al nord el sender que davalla fort, tot fent giragonses entre la fageda, fins arribar a una pista. A pocs metres a la nostra esquerra hi ha la font de Mosquits (2h 12min, 1353m). Seguirem la pista a la dreta i aviat prendrem de nou un corriol que surt a l'esquerra (fita) i que en forta davallada ens condueix fins a una nova pista que seguirem a la dreta fins a la font de Llops (2h 30min, 1157m). 

Des de la font de Llops seguirem la pista que s'enfila lleugerament fins arribar a la pista que hem seguit a la pujada, a tocar del coll de Joan. Només ens queda desfer el camí fins arribar de nou al coll de Bordoriol.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'octubre de l'any 2014, amb un nen de set anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba parcialment senyalitzat. Fins al coll Pregon amb senyals blancs i verds i, a partir del coll, amb els senyals blancs i vermells del GR.
  • Al coll de Bordoriol trobarem un aparcament i un punt d'informació del Parc Natural.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada