dilluns, 5 de gener del 2015

Itinerari per Ribeiro Frio

Zona: Madeira

Interesant itinerari circular al voltant de Ribeiro Frio. Menys transitat que altres itineraris a l'illa, ens permetrà gaudir dels sons de l'aigua i els ocells tot endinsant-nos en el bosc de laurisilva. Si la boira ens ho permet també tindrem bones vistes vers l'alt massís central de l'illa.

Temps: 2h 5min
Distància: 7'54km 
Desnivell acumulat: 315m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Ribeiro Frio


Iniciem l'itinerari a la localitat de Ribeiro Frio, a prop de la piscifactoria i just on trobem els senyals del PR 10. 

Creuem un rierol per un pont.

Comencem seguint la levada do Furado i ens endinsem al bosc de laurisilva. El camí planeja còmodament, cal estar atents en alguns trams on el camí és estret i que estan assegurats per un cable metàl·lic. Als 3.7km, arribem a un pont que creua el riu de Bezerro. En aquest pont és fàcil trobar gent donant de menjar als ocells que l'agafen fins i tot de les mans.

Aquest punt constitueix un creuament de levades. Deixarem la principal que segueix tot creuant el pont i cap a Lamaceiros. Nosaltres prendrem abans de creuar el pont el camí que s'enfila a la dreta tot seguint la levada del riu do Bezerro. El sender estret s'enfila força entremig del bosc i a tocar de la levada.

Cal estar atents a un desviament a la dreta senyalitzat amb una fita (1h 18min, cota 1054m). Poc més enllà el nostre camí s'acaba en un paratge bonic, on el riu s'escola entre grans roques. Podem fer aquí una parada en el recorregut.

Tornem fins a la bifurcació i prenem el camí que es torna a enfilar fort fins que tot de sobte surt del bosc i arribem a uns camps de conreu a prop d'una granja (1h 37min). Passem a tocar de la granja i seguim el sender herbós que surt del seu davant. Aviat cal prendre un sender que davalla a la nostra esquerra. El sender es troba empedrat i desemboca a la carretera. 

Seguirem la carretera durant un parell de minuts i prendrem una drecera a l'esquerra que ens porta fins a Ribeiro Frio, a l'alçada de la piscifactoria.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2014 amb nens d'edats entre els 6 i els 9 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades, en total vem estar 3h 25min.

Suggeriments:
  • El recorregut de la Levada do Furado uneix Ribeiro Frio (860m) amb Portela (600m), passant per Lamaceiros (780m), en un recorregut de 11km. Des de Portela caldria agafar un autobús o un taxi per tornar al punt d'inici. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada