diumenge, 4 de gener del 2015

Els Carcaixells i el Montclar


Entretingut itinerari amb passos equipats que ens permet assolir el cim del Montclar, un magnífic mirador de la vall d’Aro.

Temps: 2h 36’ 
Distància: 8'74km 
Desnivell acumulat: 444m
Dificultat: Mitjana
Mapes i guies: Empordà Costa Brava Sud. Les Gavarres i l'Ardenya (1:30000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Riera de Solius

Els Carcaixells

Accés al punt de partida: 
Des de la C-65 prenem la sortida a Solius. En 1km aproximadament, a l’alçada del restaurant Mas Pla, ens desviem a l’esquerra per una pista de terra. En pocs metres la pista creua la riera de Solius i estacionem el vehicle.

Itinerari: 
Seguim la indicació al coll del Pla de Pedralta. Deixem la pista principal aviat i girem a l’esquerra cap a Can Llaurador (seguim el GR 92 fins aquí). Passem aquest mas i poc més endavant el menhir de Can Llaurador. Seguim avançant ara pel PR-C 102 i deixem a l’esquerra el camí pel qual tornarem (senyals blaus) tot seguint la pista principal fins a la cruïlla del pas de la Miloca (35’).

Aquí girem a la dreta per seguir un corriol que aviat es comença a enfilar fort (senyals verds i blancs SL). Deixem a l’esquerra el desviament cap a la ferrada d’Agulles Rodones i poc després arribem a un collet rocós on trobem una capelleta. Estem en un indret amb vistes magnífiques. A partir d’aquí comencen els trams de grimpada. Des del collet ja veiem el primer pas equipat amb cadena, ens hi dirigim. Es tracta d’un flanqueig aeri assegurat i tot seguit trobem una paret més dreta també assegurada amb una cadena. Un curt tram més i arribem al pas dels Arítjols, on hi ha un pont penjant que ara  es troba barrat amb un cartell que no en recomana el pas. Nosaltres decidim no passar pel pont i desgrimpem al collet i ens enfilem per la paret oposada, aquí trobem potser el pas més complicat de l’ascensió, però està assegurat també i el superem sense dificultats.

A partir d’aquí la ruta segueix pel fil de la cresta (punts blaus), alternant-se les pujades i baixades però sense més complicacions. En una cruïlla seguim recte les indicacions cap al puig del Montclar. El camí desemboca a un sender més ample a l’alçada d’un pal elèctric (1h 20’). Seguim cap al collet del Montclar i des d’aquí, per un tram altra vegada rocós, però no complicat, arribem al Puig del Montclar (1h 35’, 406m).

Ja de tornada, des del collet del Montclar seguim els senyals del PR cap al coll de Ceps. Aquí girem a l’esquerra i seguim per la mateixa pista (no hi ha senyals del PR) fins que, en una corba marcada a la dreta prenem a l’esquerra un camí (punts blaus) que tot carenejant va davallant fins a desembocar de nou a la pista per on hem començat l’excursió, a prop del Menhir. Ja només ens queda desfer l’últim tram de camí fins a l’aparcament.


Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de gener de l’any 2015 amb un nen de set anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • Al pas de la Miloca un cartell ens avisa que la via ferrada d’Agulles Roques i el pont penjant estan tancats, segurament és degut a la falta de manteniment, ja que es tracta d’una propietat privada. Nosaltres vam veure gent passant pel pont penjant, tot i que vam optar per passar pel camí alternatiu. L’opció queda a la responsabilitat de cadascú.
  • L’itinerari es troba parcialment senyalitzat.
  • Recomanem portar material d’assegurança sobretot si es va amb nens petits, per tal de superar els trams de grimpada que en cap cas no superen el segon grau.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada