diumenge, 4 de gener del 2015

Puigsacalm

Zona: Osona


L’ascens al Puigsacalm des de la collada de Bracons és la ruta més popular per accedir al cim que domina la divisòria entre les comarques de la Garrotxa i Osona. Malgrat ser una ruta molt freqüentada transcorre per paratges de gran bellesa, tot travessant boscos i prats. Les vistes són magnífiques durant l’ascens.


Temps: 1h 40’ Només anada
Distància: 4'37km Només anada
Desnivell acumulat: 390m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Puigsacalm - Bellmunt (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: No
Punt de partida: Coll de Bracons

Iniciem l’itinerari al coll de Bracons, on s’hi accedeix des de Torelló per la carretera BV-5224. Agafem l’eix Vic-Olot per la C-37 fins a la sortida de Sant Andreu de la Vola. En arribar al Veïnat de Dalt de la Vola seguim a la dreta per la carretera BV-5224 fins al coll de Bracons. També hi podem accedir des de La Garrotxa per Joanetes.
Des del coll de Bracons superem el talús sobre la carretera i trobem un camí ben fressat que en direcció nord segueix el llom de la carena i s’endinsa aviat a la fageda tot enfilant-se fins al coll de Sant Bartomeu (1249m, 25min), cruïlla de camins.

Ens seguim enfilant en direcció nord per la nostra dreta, endinsant-nos en la fageda i arribem a la font Tornadissa (1305m, 55min), un paratge de singular bellesa. Ara seguirem remuntant per prats fins arribar a la carena. La vista se’ns obre i si el dia és clar gaudirem d’una gran panoràmica: els cims nevats del Pirineu al nord, a l’oest despunta el Pedraforca i les serres del Cadí i d’Ensija, al sud treuen el cap les agulles de Montserrat, cal gaudir-ne.

Sense camí massa evident, pel llom herbós arribem als rasos de Manter (1h 15min). Seguim el prat arran de filat fins que trobem un camí a l’esquerra que travessa una porta de fusta i s’endinsa de nou al bosc.  El camí ens condueix fins a una bifurcació a sota mateix del cim. Continuarem a la dreta en forta pujada els darrers metres fins al cim.

La tornada la farem pel mateix camí.


Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de desembre de l’any 2014.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L’itinerari es troba senyalitzat amb franges grogues.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada