dilluns, 5 de gener del 2015

Prat de Cadí

Zona: Parc Natural del Cadí - Moixeró

Punt de partida: Estana



Mapes i guies: Cerdanya (1:50,000) Ed. Alpina
Horari: 1h 15min Només anada
Distància: 3.05km Només anada
Desnivell: 282m
Dificultat: Fàcil


Excursió que ens portarà fins als peus de la cara nord del Cadí i ens permetrà admirar la bellesa d'aquesta impressionant muralla rocosa.
Prats de Cadí

Accés al punt de partida:

Des de Puigcerdà, seguirem la N-260 en direcció a la Seu d'Urgell. A la sortida de Martinet ens desviem a l'esquerra per la LV-4055 cap a Montellà i seguim les indicacions a Estana (10km des de Martinet). 
Podem aparcar el vehicle a l'entrada del poble o bé atravessar aquest i seguir a la sortida les indicacions a l'aparcament del coll de Pallers (600m des d'Estana per una estreta pista de terra en bon estat). 

Itinerari:

Des de l'aparcament de l'àrea recreativa de coll de Pallers (1515m), seguim la pista en direcció sud senyalitzada cap a Prat de Cadí. La pista s'enfila entre pins i boixos per una zona de conglomerats vermellosos. A mida que guanyem alçada la paret de la cara nord del Cadí va apareixent davant nostre, entre les capçades dels arbres, darrere nostre veiem a la fondalada el poble d'Estana i al nord el Pirineu, amb la Tossa Plana de Lles davant en primer terme.
Assolim el Collroig i a partir d'aquí la pujada es suavitza. Travessem una darrera zona de bosc i arribem a un extens prat als peus del Cadí: som a Prat de Cadí (1830m).
El lloc és ideal per descansar i jugar la canalla. Davant nostre, d'esquerre a dreta: el pic de Costa Cabirolera, la Canal d'Estana, la Roca Verda, la Canal del Cristall, la Roca de l'Ordiguer i més enllà el Puig de la Canal Baridana.

La tornada la farem pel mateix camí.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de març de l'any 2012 amb tres nens d'edats entre els 4 i els 7 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba totalment senyalitzat amb senyals grocs i blancs.
Suggeriments:
  • Prats de Cadí és el punt de partida per accedir a moltes canals de la cara nord del Cadí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada