diumenge, 4 de gener del 2015

La fageda de la Grevolosa

Zona: Osona

La fageda de la Grevolosa és un paratge de singular bellesa on s’hi troben els faigs més alts de Catalunya. Completarem l’excursió arribant-nos a l’ermita de Sant Nazari, situada enmig d’una esplanada i envoltada de roures centenaris.


Temps: 2h 
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Puigsacalm - Bellmunt (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Molí de Bracons


Fageda de la Grevolosa
Iniciem l’itinerari al coll de Bracons, on s’hi accedeix des de Torelló per la carretera BV-5224. Agafem l’eix Vic-Olot per la C-37 fins a la sortida de Sant Andreu de la Vola. En arribar al Veïnat de Dalt de la Vola seguim a la dreta per la carretera BV-5224 fins al pk.23, on trobarem un cartell al Molí de Bracons.
Prenem la pista que davalla i en creuar el torrent de Bracons gira a la dreta i continua planejant còmodament fins arribar a una cruïlla (13min). Cal estar atents i girar a l’esquerra per un camí estret (petita fita) tot abandonant la pista per on veníem.
El camí, ben marcat, s’endinsa al bosc i, després de creuar una tanca, cal girar a l’esquerra i seguir fins a desembocar al camí que puja de Sant Nazari. Nosaltres seguirem a l’esquerra cap a la fageda de la Grevolosa.
Uns panells informatius ens fan conscients de la singularitat del paratge on ens trobem. El nostre camí s’enfila tot seguint el torrent entre faigs majestuosos. Arribem a un camí més ample per on creuem el torrent i passem a tocar de la Font de la Grevolosa. El camí ample davalla suaument i cal estar atents ja que, després de deixar a l’esquerra un camí que s’enfila cap al coll de Llancers, trobarem a la dreta un corriol no senyalitzat (i emboscat) que ens permetrà tancar el circuit. En cas de no trobar aquest corriol caldrà desfer el camí de nou per la fageda.
El corriol travessa unes llosses de roca i va a creuar el torrent, a l’altra banda del qual seguirem a la dreta una pista ampla que ens condueix fins a una nova cruïlla a cinc minuts de l’ermita de Sant Nazari on ens dirigim.

Després d’un descans a l’ermita tornem de nou a la cruïlla i ara prenem el camí que s’enfila dret fins arribar al punt on abans hem anat cap a la Grevolosa. Girem doncs ara a l’esquerra i desfem el camí de nou fins al punt de partida.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de desembre de l’any 2014.
  • L’itinerari es troba parcialment senyalitzat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada