diumenge, 19 de juliol del 2015

A la descoberta de l'illa de Ré

Zona: Costa Atlàntica

L’assolellada i plana illa de Ré està recorreguda per una extensa xarxa de senders que la fan ideal per recórrer en bicicleta. L’itinerari proposat permet conéixer la part més occidental de l’illa, amb boniques platges envoltades de dunes i arribar fins al far de les Balenes, des d’on gaudirem d’una àmplia vista vers l’illa i l’oceà.


Temps: 2h 30min
Distància: 37'5km
Desnivell acumulat: Inapreciable
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Cartes de l'île de Ré
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: La Couarde sur mer


Descripció:

Iniciem el recorregut a l’aparcament situat a l’entrada de La Couarde sur mer, al costar de la D735, venint des de Saint Martin de Re. Davant mateix de l’aparcament ja veiem el sender per bicicletes. Només ens hem de deixar portar i seguir les senyalitzacions.



En el primer tram, entre La Couarde i Ars en Ré, travessarem vinyes i salines. Uns 3km després d’Ars, trobarem una bifurcació: nosaltres vam prendre el sender de l’esquerra (vem tornar pel de la dreta) cap a Saint Clement des Baleines i en uns 4km arribarem al far de les Balenes.

Tenim la possibilitat de pujar les 257 escales del far, un dels més alts de França, per gaudir d’una bona vista vers l’entorn o visitar la torre construïda per Vauban o simplement passejar pel conjunt i endinsar-nos al mar a buscar tresors...


Reprenem la bicicleta i seguim l’itinerari cap a Les Portes en Ré. Nosaltres vam parar en aquest tram a fer un banyet a la platja de la Conche, envoltada de dunes, i vam fer una petita migdiada a la Forêt domaniale du Lizay, a l’ombra dels pins. Després ens vam dirigir a través de la Reserva Natural d’aus de Lilleau des Niges vers Ars en Ré, des d’on vam desfer el camí fins al punt d’inici a La Couarde.



Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la cadireta de la bicicleta.
  • L’illa, malgrat les seves reduïdes dimensions (30km d’est a oest i 5km d’ample), disposa de més de 100km de pistes senyalitzades reservades als ciclistes i senderistes. El punt més alt de l’illa està situat a 19m, cosa que fa que els desnivells siguin nuls i la converteix en un lloc ideal per pedalar si es porta un nen a la cadireta.
  • Us aconsellem que porteu uns binocles per l’observació d’aus.
  • El mapa citat es pot comprar per 1€ a les oficines de turisme.
  • L’itinerari està senyalitzat i és troba totalment asfaltat.


On dormir:

A l’illa obren molts càmpings a l’estiu però acostumen a estar molt plens. Nosaltres en vem haver de recórrer uns quants abans no vem trobar plaça en un. Millor informar-se abans.
Trobarem informació sobre allotjament i altres aspectes a la web de l’oficina de turisme.

Suggeriments: 
  • A més de ser un paradís pels ciclistes, l’illa té un altre atractiu important: les fortificacions construïdes per Vauban a Saint-Martin-de-Ré al s. XVII, inscrites a la UNESCO.
  • L’île de Ré es troba connectada per un pont de 3km amb la ciutat de La Rochelle, de fet molta gent visita l’illa des d’aquesta ciutat en una excursió de només un dia. El pont és de peatge: 16’50€ anada i tornada de juny a setembre i 9€ la resta de l’any. Val la pena visitar La Rochelle, el seu port i els seus passatges porticats.
  • No gaire lluny de la zona trobarem l’idílic paratge de Marais Poitevin. Si, com a nosaltres, l’illa de Ré us deixa una mica de regust a Sol i platja i massificació... deixeu-vos portar fins a aquesta zona coneguda com la “Venècia Verda” pels seus camins d’aigua i relaxeu-vos... En aquesta web trobareu la descripció d’un itinerari per fer en bicicleta per Marais Poitevin i podeu trobar més informació a la web de turisme de Marais Poitevin 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada