dimarts, 21 de juliol del 2015

La costa de Granit Rosa

Zona: Bretanya

La costa de Granit Rosa és un espai natural protegit d’una bellesa excepcional. Deixeu-vos captivar per les formes de les roques esculpides per l’oceà, pel far de Ploumanac’h, les petites cales, les illes...



Temps: 3h 
Desnivell acumulat: 176m
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Carte de Randonnées sur la Côte de Granit Rose
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Platja de Trestraou




Descripció:

Iniciarem l’itinerari a la platja de Trestraou, a prop de la qual ens vem allotjar. Des del passeig marítim, enfilarem carrer amunt i, passada l’escola de vela, trobarem a mà dreta l’inici del sender dels duaners.

El sender recorre l’espai natural protegit Landes Rochers de Ploumanac’h i no té cap dificultat, només la seva llargada, 5km només anada, i tenint en compte que portàvem un nen a la motxilla de l’esquena i que la bellesa del paisatge i de les formacions rocoses feia que ens entretinguéssim molt fent fotografies.



Passat el far de Ploumanac’h arribarem a la platja de Saint-Guirec. Prenem la rue de Saint-Guirec i girem a la dreta per la rue de l’Oratoire. Davant nostre reprenem l’últim tram del sender dels duaners, que ens portarà fins al port de Ploumanac’h.




Des d’aquest punt podem desfer el mateix camí d’anada o, com vem fer nosaltres, tornar al punt d’inici per la capella de La Clarté. En aquest cas, anirem a buscar la rue de Saint-Guirec i posteriorment seguirem per la rue Gabriel Vicaire fins a la capella.

Tornarem al punt d’inici pel boulevard de la Corniche i avall a la dreta per la rue de Trebuic fins a l’avenue du Casino, que seguirem a l’esquerra fins a la platja de Trestraou.




Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la motxilla (i a estones caminant i banyant-se...).
  • La primera part de l’itinerari correspon al sender dels aduaners, fins al port de Ploumanac’h, està molt ben senyalitzat (5km aprox.). La resta del recorregut no està senyalitzat, però no hi ha cap problema si disposem del plànol de la zona que es distribueix gratuïtament a les oficines de turisme.
  • Circular en bicicleta pel camí dels duaners està prohibit.

On dormir:

Hi ha diversos càmpings a Perros-Guirec. Es troben llistats a la web de l’oficina de turisme

Suggeriments: 

Es poden fer diversos circuits en BTT a la zona. A les oficines de turisme us facilitaran mapes.
Si voleu trobar més informació sobre la zona, consulteu la web dels municipis de la costa de Granit Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada