diumenge, 19 de juliol del 2015

Sender de l'Imbut


Sense cap mena de dubte es tracta de l’excursió més bónica i espectacular feta a les Gorges del Verdon durant la nostra estada. Seguint la riba esquerra del riu descobrirem paratges fabulosos a través de caminets penjats sobre el riu i excavats a les parets de les gorges fins l’anomenat Imbut, lloc on el riu desapareix dins la terra per tornar a sortir uns150 metres després i seguir el seu camí.


Temps: 4h 30’ Anar i tornar
Desnivell acumulat: 300m
Dificultat: Mitjana
Mapes i guies: 3442 OT Gorges du Verdon IGN
Itinerari circular: No
Punt de partida: Alberg des Cavaliers (802m)






Descripció:

Per la carretera D71 direcció a Aiguines, arribem a l’Alberg dels Cavaliers (802m) on també hi ha un centre de socors, punt de sortida de l’excursió. Aparquem el vehicle i ens preparem.

Sortim a la carretera i, pocs metres més avall, trobem l’inici del sender amb un panell informatiu sobre el senders senyalitzats que recorren les gorges, horaris, equipament necessari... Comencem tot planejant per ràpidament començar a perdre alçada per la canal dels Cavaliers, que en uns 35min (230m desnivell) ens deixarà a nivell del Verdon, a la platja de l’Estellié, on a la tornada ens podem refrescar abans de la pujada final fins l’aparcament.

Seguim pel sender senyalitzat per la riba esquerra del riu. En uns 5 minuts ens trobem amb la passarel·la de l’Estellié que permet creuar a la riba dreta del riu i enllaçar amb el sender Martel. Actualment el pont es trobava tancat per treballs de manteniment. Per caminet estret i senyalitzat avancem generalment a tocar del riu.

En 1h 30min arribem a l’Styx, un bonic racó on el riu ha esculpit la roca i forma unes basses amb una aigua transparent. Des d’aquest punt     seguim avançant sense pèrdua riu avall, creuant l’anomenada cornisa de Maugué, tram del camí excavat a la paret de les gorges i equipat amb cable. 



El camí ara puja allunyant-se del llit del riu. En 20 minuts més arribem a l’inici d’un sender de sortida, la sortida Vidal, equipat com una ferrada donada la seva exposició  i que en 45min ens portaría a la carretera D71 i amb 45min (3km) més fins a l’alberg dels Cavaliers.

Finalment, des de dalt del caminet ja divisem l’Imbut  i la platgeta que forma, només queda baixar i gaudir d’aquest meravellós indret creat per la força de l’aigua i, perquè no, de fer un banyet  (2h 15min).

Per tornar nosaltres vam fer íntegrament el mateix recorregut d’anada ja que duiem el nen a l’esquena, però com ja he comentat existeix la variant de sortida més directa pel sender equipat.



Observacions:
  • L’excursió es va realitzar l’agost de l’any 2008 amb un nen de 15 mesos a la motxilla del darrere.
  • L’excursió forma part d’una estada de dos setmanes als Alps de Haute Provence, seguint el riu Verdon en els seus cursos alt i mitjà.
  • Portar un bon proveïment d’aigua per la jornada, ja que no trobarem cap font.
  • Si l’excursió es fa amb nens que caminen, cal parar atenció ja que hi ha trams del camí força estrets i exposats, penjats sobre el riu. Ens vam creuar amb una família francesa que portava la nena encordada.
  • El llibre: 30 balades en famille le long du Verdon de Catherine i Dominique Suchet, edicions Didier Richard, ens ha estat molt útil per tal de descobrir la zona i preparar les diferents excursions.

Suggeriments:
  • De camí a l’alberg dels Cavaliers, des de Castellane, passarem pels Balcons de la Mescla, un parell de miradors des dels quals gaudirem de fantàstiques vistes de les gorges. Val la pena aturar-se i contemplar el paisatge que ens ofereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada