dimarts, 21 de juliol del 2015

Parc Natural du Conguel - Quiberon

Zona: Bretanya

El Parc Natural du Conguel es troba situat a la punta sud de l’estreta península de Quiberon. Recórrer el parc a peu és un agradable passeig que es pot combinar amb un recorregut per l’espectacular Côte Sauvage.


Temps: 40min
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Plan de la Presqu'ile de Quiberon
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Plage du Conguel





Descripció:

Per accedir al Parc Natural du Conguel, des de l’entrada a Quiberon girarem a l’esquerra direcció a Port Haliguen i després seguirem a la dreta direcció l’Aeròdrom fins arribar a la platja. Estacionarem el vehicle a l’aparcament abans del parc, just davant d’un càmping.

Des de l’aparcament seguirem la ruta a la punta de Conguel. Trobarem una taula d’orientació. En dies clars podrem veure Belle-Île, la badia de Quiberon, Carnac, les illes de Houat i Hoëdic... Tornarem resseguint la Plage de la Jument.




L’itinerari no presenta cap dificultat, ens hem de deixar portar i gaudir de l’entorn. Amb un nen petit és ideal, ja que a la costa rocosa vam trobar un munt de tresors: conquilles diverses, cargols, musclos...






Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la motxilla (i a estones caminant).
  • El mapa citat es distribueix gratuïtament a l’oficina de turisme de Quiberon.
Suggeriments:

No podem marxar de la península de Quiberon sense recórrer la seva costa oest: la Côte Sauvage. Es pot recórrer a peu (són uns 10km) seguint el GR-34, o bé en vehicle. En bicicleta té l’incovenient que hauríem d’anar per la carretera, ja que el sender de la costa només es pot fer a peu, està prohibit a les bicicletes.




Nosaltres ho vam fer en vehicle, agafant la carretera de la costa (D-186a) just abans d’entrar a St-Pierre-Quiberon, cap al sud i parant en els diferents aparcaments que anàvem trobant per fer curtes passejades. Us recomanem dos passejades especialment (no us descuideu la roba de bany).
  • Des de Port Blanc a Beg en Aud, passant per la Pointe du Percho (1h aprox.)
  • De Port Rhu a Port Bara (20min)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada