diumenge, 19 de juliol del 2015

Duna de Pilat


Al capdamunt de la duna de Pilat
La Duna de Pilat és una enorme duna de sorra fina situada 8km al sud de la localitat turística d’Arcachon. La seva extensió és de gairebé uns 3km cap al sud i  té uns 105m d’alçada. És la duna més gran d’Europa i avança cada any uns quatre metres cap  a l’est, mentjant-se al seu pas les pinedes i algunes edificacions que hi ha als seus peus.

Hi vem anar a parar per casualitat, atrets per aquesta curiositat natural, però la magnífica vista des del cim de la duna i les platges tranquil·les als seus peus ens van seduir.


Temps: 2h 30min
Distància: 30'5km
Desnivell acumulat: 128m
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Bassin d'Arcachon. Carte Touristique 2009.
Itinerari circular: Parcialment
Punt de partida: Duna de Pilat


Descripció:

L’itinerari és circular i es pot iniciar des de qualsevol punt del recorregut. Nosaltres el vem iniciar a la Route de Biscarrosse (D218), on es trobava el càmping on ens allotjàvem, 2km al sud de l’accés oficial a la Duna de Pilat. La major part de l’itinerari transcorre per carril bici paral·lel a la carretera.

Des de la rotonda on s’accedeix a la Duna, seguirem el carril per bicicletes a la dreta, paral·lels a la carretera D-259, en direcció a la Teste-de-Buch. Més endavant tombem a l’esquerra paral·lels a la N-250 i, ja a la Teste-de-Buch girarem a la dreta per, més endavant abandonar la carretera i, seguint les indicacions, endinsar-nos a l’esquerra en una zona boscosa direcció a Les Abatilles.

Ja a la localitat d’Arcachon anirem a buscar la zona de platges, on retrobarem un carril per bicicletes que transcorre paral·lel a la costa, tot i que en algun tram la platja queda tapada pels edificis.

Arribats al port d’Arcachon, tombarem a la dreta i, tot seguint les indicacions cap a Bordeaux, anirem a buscar la N-250 on retrobarem el carril per bicicletes que hem seguit a l’anada i que ens conduirà de nou al punt de partida.



Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la cadireta de la bicicleta.
  • El mapa citat es distribueix gratuïtament a les oficines de turisme. L’itinerari està parcialment senyalitzat i es troba asfaltat excepte en algun petit tram.

Pujant a la duna
Pujant a la duna
On dormir:

A Arcachon hi ha un càmping però nosaltres el vem trobar ple (hi vem arribar el 2 d’agost sense reserva). Hi ha uns quants càmpings a la carretera D218, d’Arcachon a Biscarrosse, al peu de la Duna de Pilat. Tots estan força plens a l’agost, per tant si voleu estar uns quants dies a la zona millor si reserveu amb temps i trieu bé!!!

Nosaltres vem estar al càmping La Forêt (Route de Biscarrosse, a 10km d’Arcachon i a 2km de l’accés a la Duna), curiosament recomanat a la guia que dúiem, però ens vem trobar amb places molt reduïdes i serveis més que bruts i deficients. Tenia però un avantatge: una escala - pasarel·la (45º d’inclinació) que et facilitava l’accés al capdamunt de la Duna directament des del càmping, lluny de les aglomeracions de l’accés oficial a la Duna, 2km més enllà. Això ens va permetre gaudir al capvespre de la posta de Sol amb tota tranquil·litat, així com refrescar-nos a la solitària platja a l’altre costat de la Duna.


Suggeriments: 
  • La zona té moltes possibilitats per fer excursions en bicicleta i té l’avantatge que tot és molt planer, importantíssim si es porta un nen a la cadireta. Ens vem quedar amb les ganes de fer la volta a la Bassin d’Arcachon, fins a Cap Ferret.
  • A la pàgina web oficial de les oficines de turisme de la zona trobareu informació d’activitats, allotjaments, etc...
  • La Bassin d’Arcachon es troba només a uns 50km de Bordeaux, per tant és un bon punt de partida per visitar aquesta ciutat, la meitat de la qual va ser declarada l’any 2007 Patrimoni Mundial de la UNESCO.
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada