dimarts, 21 de juliol del 2015

Saint Émilion, pedalant entre vinyes


El poble medieval de Saint Émilion s’alça entre vinyes dominant la vall de la Dordogne. L’itinerari proposat, malgrat ser molt curt, permet gaudir d’aquest conjunt encisador, declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l’any 1999.



Temps: 35min
Distància: 7km
Desnivell acumulat: 50m
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Gironde Nature. Randonnée Pédestre nº17
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Saint Émilion


Descripció:

El recorregut s’inicia a la Porta Saint-Martin, al costat oest del poble. Prendrem a la dreta l’estreta carretera flanquejada pels murs que tanquen els camps de vinyes i, a uns 400m, trobarem l’nici de l’itinerari, amb el nom: “Boucle de Mazerat”.



A partir d’aquí només caldrà anar seguint sense problemes els pals senyalitzadors (pintants de color verd fosc) que ens conduiran, sovint a través dels camps de vinyes, a la descoberta d’aquest bonic indret.





Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la cadireta de la bicicleta.
  • El mapa citat es distribueix gratuïtament a les oficines de turisme.
  • L’itinerari està senyalitzat i és un dels proposats per l’oficina de turisme per descobrir “Le Pays de Saint-Émilion”. Aquests recorreguts, que van des dels 4 fins als 14km, estan pensats tant per fer a peu com amb bicicleta.
  • Només es troba asfaltat parcialment, per tant cal realitzar-lo en BTT.
On dormir:

Si aneu de càmping us recomanem el Càmping Domaine de la Barbanne. Situat a uns 2,5km al nord de Saint Émilion, per la D122. Es tracta d’un lloc familiar, agradable, net i tranquil... al costat d’un llac, es poden fer passejos amb pedalos o canoes.

Suggeriments: 
  • La zona té moltes possibilitats per fer excursions en bicicleta i a peu, i els desnivells són poc importants, cosa a tenir en compte si es porta un nen a la cadireta.
  • A la pàgina web de l’oficina de turisme de Saint Émilion trobareu informació d’activitats, allotjaments, etc...
  • Saint Émilion es troba només a uns 40km a l’est de Bordeaux, per tant és un bon punt de partida per visitar aquesta ciutat, la meitat de la qual va ser declarada l’any 2007 Patrimoni Mundial de la UNESCO.
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada