dimarts, 21 de juliol del 2015

En bicicleta pel Pays de Josselin

Zona: Bretanya

El poble medieval de Josselin, a la ribera del riu Oust, amb les seves cases d’entramat de fusta i el seu castell de torretes punxegudes sembla extret d’un conte de fades. L’itinerari proposat ens permetrà gaudir del paisatge que envolta aquest poble així com relaxar-nos pedalant per un tram molt agradable del canal de Nantes a Brest.

Temps: 2h
Distància: 25'5km
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Circuit de St-Gobrien
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Josselin




Descripció:

Comencem l’itinerari a l’embarcador de Josselin i seguim el canal direcció a Saint Gobrien. Després de la segona resclosa (4km aprox.), deixem la ruta del canal per prendre el pont a la dreta que creua el canal en direcció a Saint Gobrien, des d’on seguirem la ruta per bicicletes (senyals de color blau).


La ruta ens condueix primer al poble de St-Servant-sur-Oust, amb la seva bonica església (s. XV – XVI) i després a Quily.
Des de Quily nosaltres vem baixar a l’esquerra en direcció a Guillac per retrobar de nou el canal. Podem ara retornar a Josselin tot seguint el canal o bé seguint el GR-37 que podem agafar a l’esquerra uns 100m més amunt després de creuar el canal. Aquest sender puja gairebé fins a Guillac i després gira a l’esquerra per seguir paral·lel al canal, una mica a més alçada.



Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la cadireta de la bicicleta.
  • El mapa citat es distribueix gratuïtament a l’oficina de turisme.
  • L’itinerari està senyalitzat però de vegades hem de seguir els senyals de bicicleta, altres els senyals de la ruta a peu... resulta una mica confós.
  • No està asfaltat en la seva totalitat.

On dormir:

Els dos càmpings més propers a Josselin són:
  • Càmping du Bas de la Lande (Guegon)
  • Càmping Les Cerisiers (Guillac)

Suggeriments: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada