diumenge, 19 de juliol del 2015

Marais Poitevin: Pedalant per camins d'aigua

Aquestes terres guanyades al mar amb el pas dels segles i l’esforç de la seva gent, constitueixen un paisatge singular, amb una bellesa senzilla que inspira serenor i et convida a descobrir els seus racons. Coneguda com la Venècia Verda, per la verdor dels boscos i dels canals que travessen la zona, podrem recórrer-la a peu, en bicicleta o en canoa...
Hi vam arribar per casualitat camí de la Bretanya, cansats d’un viatge llarg, quasi fugint del Sol i la platja, i ara m’agradaria tenir aquest indret al costat de casa, per inspirar-me cada cap de setmana.

Temps: 2h 30min
Distància: 35'5km
Desnivell acumulat: 130m
Dificultat: Fàcil 
Mapes i guies: Le Marais Poitevin à bicyclette. Nº2.
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Arçais




Descripció:

Vem iniciar el nostre itinerari al costat del càmping d’Arçais, hi ha un aparcament i un embarcador.

Enfilem el carrer cap al castell d’Arçais i al seu darrere girem a l’esquerra per la rue de la Garenne. Més endavant prenem una pista a la dreta (tot seguint les indicacions) que finalment desemboca a la carretera on tombem a la dreta direcció a Irleau.

Des d’Irleau seguim les indicacions a Coulon, per la rue de La Chaume, creuarem el canal i continuarem per la carretera a la dreta paral·lels al canal.

En entrar a Coulon, seguim paral·lels al canal i el creuarem per un pont a la zona dels embarcadors. Creuat el pont seguim a l’esquerra en direcció a la Garette. Aquest tram és molt bonic, pedalarem damunt de passarel·les de fusta que permeten travessar els aiguamolls.


A la sortida de la Garette ens vem perdre. Nosaltres volíem anar directament a le Vanneau però vem anar a parar primer a Sansais, des d’on vem retrobar els senyals cap a le Vanneau, on vem descansar al seu petit port i vem admirar la seva bonica església.

Des de le Vanneau ens dirigim de nou a Irleau on, de nou ens perdem i, per un camí més per fer a peu que en bicicleta, arribem a la carretera per on havíem fet l’anada. La seguim ara a la dreta, direcció al Pont bleu. Creuat el pont seguim a l’esquerra i cal estar atents per no passar-se de llarg l’emoció de la jornada: un quilòmetre més avall trobem un pas de barca que ens permetrà creuar el canal i assolir la riba contrària per arribar a Arçais.

El pas de barca consisteix en una barca típica de la zona, lligada amb una cadena a les dues ribes del canal. Cal doncs carregar les bicis a la barca i tibar de la cadena per arribar a la riba contrària, un pas força divertit.

Ja situats a l’altra riba, seguirem a la dreta el sender que, sempre al costat del canal ens portarà de nou fins a Arçais. 







Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la cadireta de la bicicleta.
  • El mapa citat es pot comprar per 1€ a les oficines de turisme.
  • L’itinerari està parcialment senyalitzat però sovint, sobretot a les poblacions, costa trobar els senyals i és fàcil perdre’ls. Cal improvisar.
  • Només es troba parcialment asfaltat.


On dormir:

Nosaltres vem dormir al càmping municipal d’Arçais: buscàvem tranquil·litat i la vam trobar, amb serveis impecables.

Suggeriments: 
  • Llogar una canoa i remar o deixar-se portar pels canals.
  • Visitar l’abadia de Maillezais.
  • Arribar fins a la badia de l’Aiguillon, lloc de pas per centenars d’aus migratòries i visitar la Reserva Natural de Saint-Denis-du-Payré.
  • Per tenir més informació de la zona visiteu la web de turisme de Marais poitevin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada