dimarts, 21 de juliol del 2015

Pointe du Raz i Pointe du Van

Zona: Bretanya

Us presentem dos curts itineraris que permeten passejar per l’extrem més occidental de l’Europa continental, aquesta terra que per uns representa la fi (Finisterre) però que pels bretons és el començament del món (Penn ar Bed), i és que tot depèn del punt de vista de cadascú...


Temps: Segons itinerari
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Punt d'informació turística





Descripció:

Pointe du Raz (1h, 105m de desnivell acumulat)

Començarem a caminar davant el punt d’informació turística. Seguirem el sender a l’esquerra cap a la Pointe du Raz. Aquest tram, fins a la mateixa punta, es troba molt concorregut. La majoria de la gent va i torna per aquest mateix camí. Nosaltres però, un cop a la punta, vam continuar seguint els senyals del GR-34 que envolta la costa pel nord i més endavant vem trobar un senyal indicador per tornar a la dreta a l’aparcament. Aquesta segona part del recorregut la vem fer pràcticament sols.

La Pointe du Raz és un esperó rocós que s’endinsa a l’oceà. La vista és espectacular, més si esperonats per la curiositat, seguim el corriol que avança per l’esperó, això si no fem cas d’un rètol al començament del corriol avisant que a partir d’aquest punt continues sota la teva responsabilitat (un pèl alarmista però efectiu per la majoria de turistes).




Pointe du Van (30min, 20m de desnivell acumulat)

Iniciarem l’itinerari davant el punt d’informació turística. Prendrem el sender que surt a mà dreta i després seguirem el camí de la costa fins al cap. Continuarem a l’esquerra fins a la capella de St-They i més endavant abandonarem el camí de la costa per girar a l’esquerra cap a l’aparcament.










Observacions:
  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la motxilla (i a estonetes caminant).
  • Els itineraris estan senyalitzats i molt concorreguts.
  • Als punt d’informació dels dos espais es distribueixen gratuïtament mapes amb itineraris per la zona.
  • L’espai de la Pointe du Raz està etiquetat com a Grand Site de France, i una de les coses que això comporta és haver de pagar per estacionar el vehicle: 6€, tot sigui per conservar la qualitat del paisatge...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada