dimarts, 21 de juliol del 2015

El bosc de Huelgoat

Zona: Bretanya

Aquest bosc de faigs i roures que creixen entre immensos blocs de granit coberts de molsa, és el marc idoni per les llegendes i la mitologia bretones. Tot i que durant el mes d’agost està ple de visitants i les fades i els nans s’amaguen, podem intentar buscar-los pels forats i les coves que trobarem al llarg del recorregut... només cal una mica d’imaginació... (o de sidra bretona!)

Temps: 2h 
Desnivell acumulat: 200m
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Huelgoat

Descripció:

L’itinerari clàssic de descoberta del bosc dura només uns 45min anada i tornada. Nosaltres el vem allargar una mica, cap al Camp i la Grotte d’Artus.


El sender comença al costat est del llac, a la ribera oposada al Moulin du Chaos. Aquest sender s’endinsa a la zona amomenada “El Chaos”, un bosc de grans blocs granítics coberts de molsa entre els quals s’obre pas l’aigua i nosaltres...


Després del desviament a la “roca tremolosa” trobarem un senyal a l’esquerra cap al “Sender dels enamorats”, per aquí tornarem. Ara seguim recte fins sortir de la zona de blocs i arribar a una barrera just abans de la carretera. Aquí finalitza l’itinerari clàssic.

Si volem seguir les llegendàries passes del rei Artur, prendrem el sender a l’esquerra que s’enfila fins a una pista. Seguim la pista a l’esquerra. La pista s’enfila,deixant a l’esquerra el “Sender dels enamorats” (per on tornarem) i continuem amunt. Poc després el camí davalla; arribem primer al Camp d’Artus i més avall trobem un creuament de camins. Seguirem el de la dreta, a la Mare aux Sangliers, bonic racó del riu, i més endavant arribem a la “Grotte d’Artus”. Passat aquest paratge arribarem de nou al desviament del “Sender dels enamorats”. Ara seguirem a l’esquerra aquest sender i arribarem de nou a la zona del Chaos des d’on desfarem el camí d’anada fins al poble.




 



Observacions:

  • L’itinerari es va realitzar l’agost de l’any 2009 amb un nen de 27 mesos a la motxilla.
  • Es distribueix gratuïtament un mapa a l’oficina de turisme de Huelgoat. També es distribueix una revista amb itineraris per fer a peu i en bicicleta tant des de Huelgoat com des dels pobles veïns.
On dormir:

Hi ha dos càmpings a Huelgoat:
Per més informació sobre allotjaments podeu consultar la web de l'oficina de turisme.

Suggeriments: 

Podeu trobar més informació sobre la zona a les següents webs:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada