dissabte, 21 de febrer del 2015

Camí de L'Areny

Zona: Baix Camp

Itinerari que transcorre pel petit massís de l'Areny. Ens sorprendran els cingles vermellosos moldejats per l'erosió de l'aigua de la pluja i el vent sobre les arenisques roges que formen el massís.


Punt de partida:Santuari de la Mare de Déu de la Roca
Mapes i guies:Serra de Llaberia (1:20.000) Ed. Piolet)
Horari:1h 20min Itinerari circular
Distància:3.0km
Desnivell:217m
Dificultat:Mitjana - Baixa
Equipament: La baixada del cingle té algun pas equipat amb cable.


Descripció:

Accés al punt de partida:

Des de Mont-Roig del Camp, seguim la carretera T-322 a Colldejou. Passat el pK. 7 trobarem un desviament a la dreta, senyalitzat al santurari de la Mare de Déu de la Roca. Al peu del cingle hi trobem un petit aparcament.

Itinerari:

Des de l'aparcament seguim un camí que s'enfila a la dreta senyalitzat amb marques grogues, és el camí de l'Areny.
Arribem a un mirador i més endavant, seguim el camí dels Carlins a la dreta. La roca vermella ens ofereix unes formacions espectaculars, com la cova de la Foradada. Més endavant trobem les Escaletes del Diable, un seguit de petits graons excavats a la roca vermella. Avancem pel peu del cingle i poc a poc, entre el matollar ens enfilem al coll de l'Areny.
El camí segueix a la dreta pel rocam, som al Pla de l'Areny. Al capdamunt girem a l'esquerra tot vorejant el cingle i gaudint de les vistes sobre les terres del Camp. A partir d'aquí el camí gira a la dreta i comença el fort descens. Som al camí de les Escales, que baixa cap a Vilanova d'Escornalbou. En alguns trams trobem graons tallats a la roca i algun cable que ens ajuden en la progressió. El descens es suavitza i arribem a un camp d'oliveres on trobem un cartell indicador. A partir d'aquí nosaltres girem a la dreta cap al santuari.
En aquest tram el sender és molt còmode. Planejant sota la cinglera, vora els camps de conreu, arribem al camí empedrat que puja de nou cap al Santuari de la Mare de Déu de la Roca.





Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de març de l'any 2012 amb un nen de 4 anys.
  • Tot l'itinerari es troba senyalitzat amb marques grogues.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • La dificultat mitjana indicada a la ressenya ve donada pel fet d'anar amb un nen tan petit, caldrà estar molt alerta en alguns trams aeris i durant el fort descens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada