dissabte, 7 de febrer del 2015

La Balma de Can Solà


Curta excursió matinal que ens permet descobrir la Balma de Can Solà, un racó insòlit als peus de la muntanya de Montserrat.


Temps: 1h 30min
Distància: 4'5km
Desnivell acumulat: 140m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Hotel del Bruc

Descripció:

Accés al punt de partida:

Des de la N-II, prendrem la sortida 570 a Montserrat. Ben aviat veurem a la nostra esquerra l'hotel del Bruc i una zona d'aparcament (plena de deixalles, per cert).

Itinerari:

Iniciem l'itinerari a la part baixa de l'hotel del Bruc. Seguim una pista en direcció oest que s'endinsa a la pineda. Avancem còmodament per la pista que puja suaument. Més endavant deixem un camí que davalla a la nostra esquerra i seguim amunt. Poc després contornegem un aflorament rocós, deixant a la dreta un camí que marxa en direcció nord. El camí comença a davallar.
Cal estar atents al desviament cap a la balma ja que és molt fàcil passar-se de llarg en no haver cap senyalització, només unes marques desdibuixades de pintura groga a terra sobre el terreny rocós. Com a referències tenim davant nostre la carretera N-II i veiem algunes cases de la urbanització Montserrat Parc Zona B. A la dreta tenim un camp de conreu i hem passat a tocar d'una gran alzina. Girem gairebé 180º per un camí que surt a la nostra esquerra (en direcció nord seguiríem cap a la carretera i la urbanització abans esmentades).
Després d'un curt tram planer, el camí davalla a la dreta cap a la balma, ara ja no hi ha pèrdua, a més veurem les marques de pintura groga.
La grandiositat de la balma sorprèn en arribar-hi. La balma és recorreguda longitudinalment per un curs d'aigua. Al centre hi ha les runes d'edificacions, probablement destinades a protegir el bestiar. També hi ha una font i al seu costat un forat artificial.
Tot i la sensació d'abandó de l'indret val la pena la seva visita.
La tornada la farem pel mateix camí.



Observacions:
  • Excursió realitzada el mes de febrer de l'any 2014 amb un grup de nens entre els 2 i els 9 anys. Els més menuts van fer part del recorregut caminant i part a la motxilla del darrere.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari no es troba senyalitzat, només veurem marques de pintura groga, algunes molt desdibuixades al tram final de baixada cap a la Balma. Cap cartell indicador.
  • Denunciem des d'aquí la deixadesa que envolta tota la zona al voltant de l'hotel del Bruc, les deixalles i la brutícia s'amunteguen arreu, a un pas del Parc Natural de Montserrat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada