dissabte, 7 de febrer del 2015

Ruta del Rocar

Zona: La Selva

El Rocar és el nom amb que es coneix la serralada propera al nucli urbà de Santa Coloma de Farners, a tocar de la Riera Major. Aquest itinerari ens permet descobrir les espectaculars formacions rocoses granítiques que li donen nom.


Temps: 1h 45’ 
Distància: 6'2km 
Desnivell acumulat: 317m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Parc de Sant Salvador. Santa Coloma de Farners.

Descripció:

Iniciem l'itinerari al Parc de Sant Salvador (135m). Abans de creuar la Riera Major trobarem a mà esquerra una zona d'aparcament.
Creuem el pont sobre la riera i girem a l'esquerra cap a la font de Sant Salvador. Darrere de la font iniciem la pujada per un sender agradable que s'enfila entremig del bosc. Aviat comencem a trobar les primeres formacions granítiques, la majoria d'elles senyalitzades. Arribem primer a l'espectacular formació coneguda com el Rinoceró, i després es van succeint El Carall, La Gola, El Diamant... fins arribar a la Talaia de Farners des d'on podem gaudir de la vista vers el nucli urbà als nostres peus.
El sender desemboca en una pista (30min) que seguim a la dreta, passem per una zona d'eucaliptus, i arribem a una cruïlla senyalitzada. A la dreta tancaríem el circuit baixant per la Miranda. Nosaltres seguim amunt cap al Turó de les Gatoses. 
El camí s'enfila i cal estar atents als senyals que ens fan prendre una drecera a l'esquerra per un corriol. El corriol desemboca de nou en una pista que seguim a l'esquerra fins arribar a una cruïlla de camins. Seguirem a la dreta la pista que volta el turó de les Gatoses fins al punt més alt (426m, 55min).
Des del turó seguim els senyals que davallen directament per un corriol fins a la cruïlla abans esmentada. Ara seguirem la pista a l'esquerra cap al parc de Sant Salvador. En una corba a l'esquerra, seguirem recte per un sender que davalla cap al parc, passant per les formacions rocoses de La Miranda i Les Roques de la Mare de Déu.
El sender arriba fins al Parc de Sant Salvador, punt de partida de l'itinerari.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de març de l'any 2014 amb un nen de sis anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba molt ben senyalitzat amb franges grogues.















Suggeriments:
  • Diversos itineraris s'inicien al Parc de Sant Salvador, a tocar de la Riera Major. Al Parc hi trobem una àrea de jocs d'infants, bancs i un petit bar.
  • Des del Parc de Sant Salvador una pista en bon estat per a la circulació de vehicles, s'enfila fins a l'Ermita i Castell de Farners (5km, aprox.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada