diumenge, 15 de febrer del 2015

La Torrota de Vacarisses

Zona: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Curta passejada per aquest indret del Vallès amb boniques vistes vers la serra de Montserrat.


Temps: 1h 20min
Desnivell acumulat: 104m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular:
Punt de partida: Castell de Vacarisses

Descripció:

Accés al punt de partida:

Iniciem l’itinerari al Castell de Vacarisses, situat al centre del poble. Per arribar-hi, des de la carretera C-58 seguirem les indicacions a Vacarisses Centre i aparcarem a les rodalies de l’Ajuntament.

Itinerari:

Des del Castell, al carrer Major, ens dirigim a la Plaça Major, situada just darrera de l’església de Sant Pere i Sant Feliu. Seguim a la dreta el carrer d’Alfons Sala i, cap al final d’aquest, enfilem el carrer Can Còdol. Aquest es converteix en un sender que voreja Can Domènech i part de l’antiga muralla i segueix amunt fins desembocar a una pista que seguirem a la dreta. La pista aviat es comença a enfilar. Deixem a la dreta un desviament cap als cingles (senyals verds i vermells) i seguim la pista fins arribar a un dipòsit d’aigua. Abandonem ara la pista per prendre a l’esquerra el sender que va seguint la carena en dirección a la torrota. En arribar a unes torres elèctriques deixem a l’esquerra el desviament per on farem la tornada. Seguim ara la carena fins a la torrota.
La Torrota de Vacarisses és una torre de guaita bastida de pedra i de planta circular, amb una obertura d’arc de mig punt adovellat. Des de la Torrota les vistes vers la serra de Montserrat i el poble són boniques.
La tornada la farem desfent el camí fins les torres elèctriques, des d’on prendrem el sender que davalla a la dreta i que, travessant antigues feixes, acaba desmbocant a una pista que seguirem a la dreta fins arribar de nou al poble.



Observacions:
  • Excursió realitzada el novembre de l’any 2009 amb un nen de dos anys i mig que va fer tota l’excursió a peu, anada i tornada. Tot un campió!! Repetida el febrer de l'any 2015 amb un grup de nens entre els 3 i els 10 anys.
  • El temps indicat a la ressenya correspon a temps reals de marxa i no reflecteix les nombrossíssimes aturades buscant cargols, pedretes, grimpant….
  • L'itinerari es troba senyalitzat amb franges verdes i blanques de Sender Local SL-C51

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada