dissabte, 7 de febrer del 2015

Pedalant entre El Bruc i Collbató



Curt passeig en bicicleta als peus de la muntanya de Montserrat, ideal per iniciar-se a pedalar per camins de muntanya.

Temps: 1h
Distància: 7'9km 
Desnivell acumulat: 140m
Dificultat: Mitjana
Mapes i guies: Montserrat (1:25000) Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: El Bruc Residencial

Descripció:

Accés al punt de partida: 

Des de la A-II prenem la sortida 572 a El Bruc. Tot seguit girem 180º a la dreta i seguim pel lateral en direcció contrària a la que veníem. Arribem a la urbanització El Bruc Residencial i girem a l'esquerra per l'avinguda de Can Jorba fins al final del carrer, on buscarem un lloc per aparcar el vehicle.

Itinerari:



Mare de Déu de la Font
Comencem a pedalar seguint les indicacions cap a La Vinya Nova, però de seguida deixem a l'esquerra el camí cap a la Vinya Nova i continuem recte. Als 500m, en una petita rotonda, seguim a la dreta cap a Collbató. Estem en una nova urbanització. Pedalem per l'asfalt fins que en acabar les cases, seguim recte per la pista de terra cap a uns ametllers.
Seguirem pedalant per la pista fins a desembocar en una nova pista (1'8km). Si seguim a la dreta arribarem a Collbató (2'16km). Si girem a l'esquerra enfilem el camí de la Vinya Nova. Ara avancem sempre per la pista principal. Arribem a una cruïlla (2'9km) i girem a la dreta, ascendint suaument. Arribem a un petit coll i seguim recte direcció a El Bruc, deixant dos camins a la dreta. Poc abans d'arribar a la masia de la Vinya Nova la pujada és forta i costa pedalar.
Arribem a la masia - restaurant La Vinya Nova (4km). Travessem la zona d'aparcament i davant la masia girem a l'esquerra i seguim en suau pujada direcció a Can Jorba. Sempre seguint la pista principal, amb algun tram de suau pujada, arribem a Can Jorba (5'37km).
Davant de la masia, deixem a l'esquerra el camí cap a El Bruc i ens enfilem dret per la pista deixant a la dreta l'ermita de la Mare de Déu de la Font. Després d'aquest tram dur, som a la zona de la Fonollosa, un pla ple d'oliveres on pedalar esdevé un plaer. Arribem a una cruïlla (6'1km) on a la dreta aniríem a el Castell, nosaltres seguim recte cap a El Bruc. La pista avança planera entre camps d'oliveres i ametllers. Davallem fins a la cruïlla de Quatre Camins i aviat entrem a la urbanització d'El Bruc Residendial, al carrer on hem començat l'itinerari.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de febrer de l'any 2014 amb un nen de sis anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • La dificultat mitjana ve donada pel fet d'anar amb un nen tan petit. En algun tram de pujada va haver de baixar de la bicicleta: abans d'arribar a la Vinya Nova i el tram que puja des de Can Jorba cap a la Fonollosa.



Suggeriments:
  • Hem descrit aquí l'itinerari que vam fer nosaltres però potser ens estalviaríem els trams forts de pujada fent l'itinerari en sentit invers...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada