diumenge, 8 de febrer del 2015

Vall de Chaudefour

Zona: Massís Central - Alvèrnia

La Reserva Natural de la vall de Chaudefour, amb el seu circ glacial, conserva vestigis del seu passat volcànic en forma d'agulles i crestes erosionades, cascades i colades basàltiques. L'itinerari s'endinsa a la vall, on podrem escollir entre dirigir-nos a la cascada de la Biche o continuar fins a la cascada del Moine, al fons de la vall.



Temps: 55min
Distància: 3'26km
Desnivell acumulat: 175m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Mapes i guies: Chaine des Puys / Massif du Sancy (1:75000) IGN
Punt de partida: Maison de la Réserve

Descripció:

L'itinerari s'inicia davant la Maison de la Reserva Natural. El vehicle l'haurem estacionat a l'aparcament (1153m) situat just abans d'arribar-hi, a la D36.
Seguirem la pista que s'endinsa al bosc. Just a l'alçada d'uns prats (12'), surt un sender a l'esquerra que ens condueix a la cascada de Pérouse en cinc minuts. Tornem a la pista i seguim amunt. Just abans de creuar el pont Ste Anne (20'), un sender a l'esquerra ens porta a la font termal ferruginosa (1205m).
De nou a la pista, ens enfilem fins arribar al circ glacial on trobem un pal indicador amb els senders que s'inicien des d'aquest punt (1233m, 30'). El circ està dominat pel puy Ferrand (1854m) que encapçala la vall, a la nostra dreta tenim la Crête de Coq i la Dent de la Rancune.
Cascada de la Biche
La nostra primera opció va ser prendre l'itinerari cap a la cascada de la Biche (senyalitzat amb franges blaves). Prenem a l'esquerra el sender que baixa i creua el riu per un pont de fusta. A l'altra banda el sender s'enfila entremig del bosc fins arribar a la cascada, un gran salt on l'aigua s'escola per una colada de basalt (1348m, 55').
La segona opció, de nou a la cruïlla anterior, va ser endinsar-nos fins al fons de la vall, on el corriol finalitza en un petit salt d'aigua, la cascada del Moine (45' anar i tornar des de la cruïlla).
La tornada la farem pel mateix camí.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2013 amb tres nens d'edats entre els 5 i els 8 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades. Només inclou l'itinerari fins a la cascada de la Biche, caldria afegir 45 minuts més si decidim anar també a la cascada del Moine.
  • A la Maison de la Réserve hi ha una exposició sobre la geografia, flora i fauna de la vall. A la venta (1€) hi ha un folletó amb els itineraris senyalitzats per la vall.
Suggeriments:
  • Des de la vall de Chaudefour es pot efectuar la ruta de les crestes. Aquesta ruta envolta tota la vall i permet assolir els cims del puy de la Perdrix, el puy Ferrand i el puy Sancy, tornant pel puy de Cacadogne. La ruta esdevé una manera elegant d'assolir el cim més alt del Massís Central, el puy de Sancy, fugint de l'entorn de les estacions d'esquí. El circuit és d'unes 6 hores i uns 800m de desnivell. Podeu demanar informació a la Maison de la Réserve de la vall de Chaudefour, situada a l'entrada de la vall.
  • Per més informació consulteu el web de l'Oficina de Turisme del Massís del Sancy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada