diumenge, 8 de febrer del 2015

De Saint-Arcons-d'Allier a Chanteuge


Temps: 1h 05min Anada i tornada 
Distància: 4'5km
Desnivell acumulat: 67m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No

Punt de partida: Saint-Arcons

Descripció: 

Iniciem l'itinerari al poble de Saint-Arcons. A la part baixa del poble hi trobarem un aparcament (511m), just abans de creuar el pont sobre l'Allier.
Ens dirigim cap al pont, el creuem i enfilem la carretera un curt tram. Just en el revolt, l'abandonem per seguir recte davant nostre el camí de terra que s'enfila còmodament perfilat per marges de basalt. El camí ens condueix fins a Chanteuge.
Voltarem el nucli alt del poble i ens dirigirem a la dreta davallant per un carrer, tot seguint les indicacions a l'església. Resseguim les colades basàltiques i, al costat d'una casa, prendrem a l'esquerra el camí herbós que s'enfila cap a l'abadia de Chanteuge (564m).
Val la pena visitar el claustre romànic i l'abadia.
Continuarem la volta al conjunt i tornarem pel mateix camí fins a Saint-Arcons.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2013 amb tres nens d'edats entre els 5 i els 8 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • El llibre: Balades en famille en Haute-Loire de Paul-André Coumes, edicions Glénat, ens ha estat molt útil per tal de descobrir la zona i preparar les diferents excursions.
Suggeriments:
  • Us recomanem que aneu a visitar les colades basàltiques del poble de Prades, a 7km de Saint-Arcons per la D48. Un mirador a la mateixa carretera sortint del poble ens les mostra. Hi trobarem també una zona de bany.

Prades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada