dissabte, 21 de febrer del 2015

Colldejou - Llaberia - Mont-Redó - Colldejou

Mont-Redó


Temps: 4h 07min
Desnivell acumulat: 1059m
Distància: 15'1km
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: 
Punt de partida: Colldejou









Des de la part alta del poble de Colldejou, seguim les indicacions cap al coll del Guix. Ens enfilem per la pista fins arribar al coll (30min), on deixem a la dreta el camí cap a la Mola de Colldejou i a l'esquerra la pista que s'enfila cap a la Miranda. Nosaltres seguim recte el GR7 (indicació cap a Font Abellar). Poc més endavant deixem la pista que davalla i prenem a l'esquerra un camí que s'enfila cap a Llaberia.
El sender s'enfila fent llaçades, flanquejat per murs de pedra. Arribem al Portell de Llaberia (55min), entre els espadats rocosos, i creuem a l'altra vessant. El sender davalla i ens condueix fins al poble de Llaberia (1h 05min), on entrem pel camí de Colldejou. Girem a la dreta i tot seguit a l'esquerra pel carrer del Forn.
A la sortida del poble trobem la carretera i prenem a l'esquerra el sender senyalitzat amb marques del PR C-90, cap a la Miranda de Llaberia, punt més alt de la serra, on hi ha un observatori. Seguim els senyals que creuen un espai destinat a zona de campaments juvenils i desemboquem a una pista que seguim a l'esquerra. La pista s'enfila cap a la Miranda, just en un revolt a l'esquerra (1h 35min) l'abandonem per prendre a la dreta un sender cap al Mont-Redon. 
Aviat les vistes vers Pratdip, el Mont-Redon i les crestes de la Seda són espectaculars. Seguim avançant pel sender (marques blaves), cal estar atents i prendre un sender que davalla a la dreta (senyals al terra) i que sense perdre gaire alçada ens situa a la base del Mont-Redon. Ens hi enfilem pel pedregós pendent i gaudim de les vistes que ens ofereix des del cim (2h).
Davallem del cim i retornem pocs metres, aviat ens desviem a la dreta cap al Cavall Bernat, un rocam calcari que des de lluny sembla de difícil accés però que es pot ascendir amb relativa facilitat per una canal descomposta i amb un pas de grimpada final. Des del cim (2h 30min), gaudim de bones vistes vers la Mola de Colldejou i el poble. Davallem de nou al sender que contorneja el Cavall Bernat i després davalla fins a desembocar al camí ral de Colldejou, que seguim a l'esquerra. 
Arribem a una pista que seguim a la dreta, caldrà estar atents als senyals del PR que ens permeten fer una mica de drecera i ens condueixen fins a la carretera, ja a tocar del poble de Colldejou.


Vista cap a la Miranda de Llaberia
Observacions: 
Cavall Bernat
  • Itinerari realitzat el mes de febrer de l'any 2015.
  • L'únic punt de dificultat de l'itinerari és un curt tram de grimpada per accedir al cim del Cavall Bernat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada