dissabte, 28 de febrer del 2015

Caminant per l'Alta Val Bavona


Bell itinerari que transcorre per preciosos pobles d’una suïssa menys coneguda, el cantó de parla italiana, lluny de telecabines i glaceres, però entranyable, amb uns rius d’aigua clara, gairebé transparent que conviden al bany a cada pas.
Foroglio

Temps: 1h 45min Només anada
Distància: 6'3km
Desnivell acumulat: 246m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Foroglio




Descripció:

Accés al punt de partida:

Per arribar a Foroglio, des de Locarno, seguirem les indicacions a la Vallemaggia i fins a Bignasco, des d’on seguirem les indicacions cap a la Val Bavona. Aparcarem el vehicle en una esplanada a la dreta, just davant del poble.

Itinerari:

Des de l’aparcament, ens dirigirem a Foroglio i prendrem el camí empedrat que s’enfila a la nostra dreta. Aviat el camí comença a planejar i avancem fins arribar a Roseto.
A Roseto, el camí travessa uns prats i torna a buscar el riu. Tot planejant còmodament passem el nucli de Faedo, aviat comencem a trobar enormes blocs de roca que culminen en el preciós poble de Sonlerto (1h 10min).
A la sortida de Sonlerto seguirem durant 300m la carretera i aviat agafem un sender a l’esquerra, en un tram de pujada, que va fent drecera en uns quants revolts de la carretera. Passarem la capella del Cantón i arribem a l’església de Ganarint. A partir d’aquí el nostre camí continua per la carretera fins arribar a San Carlo.
La tornada la farem en autobús fins a Foroglio, on ens podem apropar al salt d’aigua (la cascata Froda) que domina el paisatge i remullar els peus a la seva base.

Cascada Froda, a Foroglio
Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2011, amb un nen de quatre anys.
  • El temps donat a la ressenya és temps en moviment i no inclou parades.
  • Des de Sonlerto o San Carlo es pot agafar l’autobús de línia de tornada a Foroglio, però cal informar-se dels horaris ja que només hi circulen quatre autobusos al dia.
  • Durant el recorregut trobarem nombrosos llocs on fer una remullada.
Suggeriments:
  • El sender de la Transhumància recorre la vall Bavona des de Bignasco fins a la vall Calnègia, té una durada de cinc hores. A l’oficina de turisme de la vall, situada a Maggia, donen informació sobre aquest i altres itineraris per la zona.
  • En el poble de Cevio es troba el museu de la Valmaggia. Un recorregut de 45min ens permet descobrir “I Grotti”, construccions aprofitant les enormes roques del terreny, on tradicionalment es fermentaven el vi i el formatge.

Sonlerto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada