diumenge, 8 de febrer del 2015

Puy de Lassolas y Puy de la Vache


Zona: Massís Central - Alvèrnia


Itinerari que permet recórrer aquests dos cons colcànics situats al sud de la Chaîne des Puys. Les vistes i l'entorn són magnífics.


Temps: 1h 30min
Distància: 4'5km
Desnivell acumulat: 270m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Mapes i guies: Chaine des Puys / Massif du Sancy (1:75000) IGN
Punt de partida: Maison del Parc des Volcans d'Auvergne

Descripció:

Des de la Maison du Parc, seguirem encara amb el cotxe la carretera D5, fins que, a uns 2km aprox. trobarem un gran aparcament a l'esquerra de la carretera.
Creuem la carretera i seguim els senyals del GR pel sender que s'endinsa al bosc i va pujant suaument. Deixem un primer desviament a la dreta i seguim els senyals que,més endavant, giren a la dreta. Avancem fins a trobar una cruïlla (20min). Aquest és un punt clau. Nosaltres ens vem equivocar i vem tirar amunt tot seguint els senyals grocs. La millor opció hagués estat seguir encara el GR i girar a la dreta més endavant per tal de pujar al puy de Lassolas i completar un itinerari circular.
Com hem dit doncs, a la cruïlla nosaltres vem seguir a la dreta un sender que aviat s'enfila fort (senyals grocs), en algun tram els graons de fusta ens ajuden (o dificulten) l'ascens. Arribem a una nova cruïlla al coll entre el puy de Lassolas i el puy de la Vache (1086m, 35').
En primer lloc ens enfilem a l'esquerra per assolir el puy de Lassolas (1183m, 50'). Després de gaudir de les vistes tornem de nou al coll entre els dos puys i ara enfilem cap al puy de la Vache (1167m, 1h 10').
Des del puy tanquem el recorregut baixant per un llarg tram d'escales que ens condueixen fins a una pedrera de roques volcàniques i continuem fins a l'aparcament.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2013 amb tres nens d'edats entre els 5 i els 8 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • A la Maison del Parc dels Volcans d'Alvèrnia ofereixen informació sobre itineraris a fer per la zona. Hi ha un espai d'exposicions i botiga. També hi trobarem una Gîte d'Étape i zona de píc-nic.
Suggeriments:

  • L'itinerari es pot iniciar a la mateixa Maison du Parc, però en aquest cas l'aproximació és més llarga i caldrà afegir una hora més al recorregut.
Puy de Lassolas
Puy de la Vache

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada