diumenge, 8 de febrer del 2015

Plomb du Cantal

Zona: Massís Central - Alvèrnia

El Plomb du Cantal (1858m) és el punt més alt de la regió i, tot i que per la seva forma no és especialment atractiu, ofereix un panorama magnífic del Massís Central: des dels propers puy Griou i puy Mary, fins al massís del Sancy i molt lluny el puy de Dôme. 
Com en altres cims de la zona, l'arribada d'un telefèric fins gairebé el cim, fa que es trobi força massificat.
Plomb du Cantal

Temps: 2h 10min
Distància: 7'7km
Desnivell acumulat: 432m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Mapes i guies: Monts du Cantal (1:25000) IGN
Punt de partida: Coll de Prat de Bouc

Descripció:

Estacionarem el vehicle a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic del coll de Prat de Bouc (1427m), a la D39, des d'on ja veiem l'arrodonit cim davant nostre.
Seguim la pista (senyals del GR 4), que surt des de l'aparcament. Després de travessar un tancat es converteix en un sender que es va enfilant suaument, amb algun curt tram de pujada més intensa, entre prats herbosos.
Arribem a un collet i enfilem a la dreta les últimes rampes fins al cim, on trobarem una taula d'orientació (1858m, 1h 10'). 
Per tal de completar un itinerari circular, des del cim baixarem per les escales de fusta que condueixen al telefèric que puja des de l'estació de Lioran. Abans d'arribar a la sortida del telefèric prendrem la pista que baixa a la dreta entre els prats herbosos de l'estació d'esquí. Seguirem la pista fins que una drecera a la dreta ens condueix de nou al coll de Prat de Bouc.


Vistes des del cim

Observacions:

  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2013 amb tres nens d'edats entre els 5 i els 8 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada