dissabte, 28 de febrer del 2015

La roca de Canalda

Zona: Solsonès

Bell itinerari circular que recorre la cinglera de la roca de Canalda per la seva base. 


Temps: 1h 45min
Distància: 5'34km
Desnivell acumulat: 248m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: Vall de Lord - Port del Comte. Escala 1:25000. Ed. Alpina
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Canalda

Descripció:

Accés al punt de partida:

A Canalda hi arribem per la carretera L-401 des de Coll de Jou direcció a Coll de Nargó. Un desviament senyalitzat a l'esquerra ens mena al llogarret de Canalda, on estacionarem el vehicle a la plaça davant de l'església de Sant Julià.

Itinerari:

Iniciem l'itinerari al costat de l'edifici de les escoles de Canalda (1177m) i seguim les marques del GR-1 cap a Odén (pal indicador). Abandonem les marques del GR en arribar a les Saleres, una esplanada rocosa en el llom de la serra, ara seguirem un sender davant nostre, creuarem la carretera i prendrem el camí a l'altre costat que s'enfila en direcció nord tot endinsant-se en una pineda de pi roig, fins anar a trobar la paret de la roca.
Abandonem en aquest punt la pista i seguim a l'esquerra un corriol que ressegueix la base de la paret. Poc més endavant, penjades a la roca, trobarem les coves dels Moros i, més endavant, l'Espluga Melera.
El camí baixa lleugerament, passem pel costat del Ditet i, més endavant, arribem a Ca l'Andreu (1420m).
Seguim avançant pel camí i arribem a Ca la Rita (1415m), una edificació situada en l'espluga més gran de la paret, encara es pot observar el forn, ben conservat. Poc abans d'arribar a Ca la Rita hem deixat a la nostra esquerra un corriol senyalitzat de retorn a Canalda.
Des de Ca la Rita tornarem una mica enrera per seguir el corriol (senyalitzat cap a Canalda) que ens portarà fins a la carretera.
En sortir a la carretera, seguirem uns 400m per aquesta i prendrem una pista que baixa a la dreta (atenció: no senyalitzada). La pista fa un fort revolt a l'esquerra i poc més endavant, abans que torni a girar a la dreta, la deixem per prendre un corriol a l'esquerra, poc evident però senyalitzat, que ens portarà fins a trobar el GR-1 que seguirem a l'esquerra fins arribar de nou a les Saleres i baixar a Canalda. 





Església de Sant Julià a Canalda














Observacions:
  • Itinerari realitzat el febrer de l'any 2011 amb tres nens, d'edats entre els 3 i els 6 anys.
  • L'itinerari es troba en gran part senyalitzat com a "Camí de la roca de Canalda". L'inici i el final de l'itinerari segueixen el GR-1.
  • El temps donat a la ressenya és temps en moviment i no inclou parades. En total, vem estar unes tres hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada